Aanmaken Receive Connectors Exchange 2013

Receive Connectors in Exchange worden gebruikt om de inkomende berichten te beheren. In Exchange 2013 worden de Receive Connectors geconfigureerd op de servers met de Transport Service, zoals alle mailboxservers of de Front End Transport service en op alle Client Access servers.

De Receive Connector kan dus op twee verschillende plaatsen in de Exchange omgeving worden geconfigureerd. Het grote verschil is dat de Front End Transport service de berichten niet lokaal in een wachtrij plaatst, integendeel tot de Transport Service. Kortom, wil je dat de mail in een wachtrij wordt geplaatst als er een probleem is bij de ontvanger, dan moet de Receive Connector aangemaakt worden op de Mailboxservers.
De Receive Connectors worden automatisch aangemaakt voor de interne mailstroom wanneer een Client Access Server en een Mailboxserver wordt geïnstalleerd. In tegenstelling tot Microsoft Exchange 2007/2010, is Microsoft Exchange 2013 out-of-the-box geconfigureerd voor het ontvangen van extern aangeboden e-mails. In Microsoft Exchange 2013 is op de Client Access Server standaard de Receive Connector ‘Default Frontend [server_naam]’ geconfigureerd dat ‘Anonymous Users’ recht heeft op het ontvangen van e-mailberichten dat wordt aangeboden via het internet.

Soms zijn er aangepaste Receive Connectors nodig, dit kan verschillende redenen hebben:

 • Om te bepalen welke servers e-mail berichten mogen ontvangen van bepaalde e-mailadressen;
 • Afwijkende eigenschappen configureren zodat er e-mailberichten mogen worden ontvangen met een afwijkende grootte van wat maximaal is toegestaan op een specifiek IP-adres;
 • Om mail te kunnen ontvangen van specifieke applicaties of apparaten zoals printers en scanners;

Om Receive Connectoren aan te maken in Exhange 2013 kan de Exchange Admin Center(EAC) of Exchange Management Shell(EMS) worden gebruikt. In het onderstaande voorbeeld gebruiken we de EMS voor het aanmaken van een Receive Connector. Een aangepaste Receive Connector, kan op de volgende wijze worden aangemaakt:

New-ReceiveConnector -Name “Tenant 1” –Server MDB1 -Usage Custom
-Bindings 10.0.0.1:25 -RemoteIPRanges 192.168.16.1-192.168.16.10
-MaxMessageSize 35MB

Wat hebben we nu precies ingesteld?

 • Er is nu een Receive Connector aangemaakt met de naam ‘Tenant 1’;
 • Deze configuratie is van toepassing op de Mailboxdatabaseserver ‘MDB1’;
 • Deze Receive Connector ontvangt de e-mail alleen van het IP-adres: 10.0.0.1 over poort 25.
 • Accepteert alleen inkomende SMTP verbindingen alleen van de IP-range: 192.168.16.1-192.168.16.10;
 • Accepteert e-mailberichten tot de maximale grootte van 35MB;
 • Maar wat nou als het een multi-role installatie van Microsoft Exchange betreft? Hoe weet Exchange welke role er geassocieerd moet worden aan de Receive Connector? Voor deze situatie heeft Microsoft de TransportRole parameter in het leven geroepen. Met deze parameter kan er gespecificeerd worden voor welke role deze Receive Connector moet worden geconfigureerd. Hier zijn twee geldige parameters voor: ‘FrontedTransport en HunTransport.

  In dit geval wordt de commando:

  New-ReceiveConnector -Name “Tenant 1” –Server MBD1 -Usage Custom
  -Bindings 10.0.0.1:25 -RemoteIPRanges 192.168.16.1-192.168.16.10
  -MaxMessageSize 35MB –TransportRole HubTransport

  Wat is er nieuw in Exchange 2013?

  Ten opzichte van de vorige versies van Exchange, bevat Exchange 2013 met betrekking tot de Receive Connectoren twee toegevoegde cmdlets:

  • TlsCertificateName Met deze parameter kan de lokale Certificate Authority(CA) worden voor het e-mailverkeer worden geconfigureerd. Dit als beveiliging tegen frauduleuze certificaten;
  • De TransportRole parameter, zoals we die hierboven hebben behandeld;

  Heb je wat aan dit artikel gehad, of heb je nog opmerkingen laat gerust een reactie achter.

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/05/Microsoft-Exchange-2013-Receive-Connectors.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/05/Microsoft-Exchange-2013-Receive-Connectors.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoft ExchangeCostum Receive Connectors,Exchange 2013,Receive ConnectorsAanmaken Receive Connectors Exchange 2013 Receive Connectors in Exchange worden gebruikt om de inkomende berichten te beheren. In Exchange 2013 worden de Receive Connectors geconfigureerd op de servers met de Transport Service, zoals alle mailboxservers of de Front End Transport service en op alle Client Access servers.De Receive Connector kan...it's all about Microsoft