Add Existing Security Groups to Essentials Dashboard

In Windows Server 2012 R2 kunnen de gebruikers en gebruikersgroepen worden beheerd vanuit de Active Directory en de Essentials Dashboard. Bij het laatste moet de Windows Server Essentials Role zijn geïnstalleerd. Wanneer vanuit de Essentials Dashbord een Security Group of Distribution Group wordt aangemaakt, verschijnt deze netjes in de Active Directory. Maar, wanneer er vanuit de Active Directory een Security Group of Distribution Group wordt aangemaakt verschijnt deze niet in het Dashboard.
Wanneer er dan een gebruiker wordt aangemaakt vanuit de Essentials Dashboard kan de gebruiker in de wizard aan een aantal groepen worden toegevoegd en de rest moet vanuit de Active Directory worden toegevoegd. Erg vervelend, maar er is een oplossing!

  1. Open de Active Directory (dsa.msc).
  2. Navigeer naar de volgende locatie: DOMAIN.local/Users/ dubbelklik op de Security Group WseManagedGroups.
  3. Klik op Add en voer de naam van de betreffende Security Group in die zichtbaar moet worden in het Dashboard en klik daarna op OK.

Existing User Groups not in Essentials Dashboard

  1. Herstart of refresh het Dashboard en de betreffende Security Group of Distribution Group is zichtbaar in de het Dashboard.

Heb je wat aan dit artikel gehad of heb je nog vragen, laat dan gerust een reactie achter.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2017/02/Users-dont-show-in-Essentials-Dashboard-Server-2012.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2017/02/Users-dont-show-in-Essentials-Dashboard-Server-2012.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows Server 2012Windows Server 2012 R2Add Existing Security Groups to Essentials Dashboard In Windows Server 2012 R2 kunnen de gebruikers en gebruikersgroepen worden beheerd vanuit de Active Directory en de Essentials Dashboard. Bij het laatste moet de Windows Server Essentials Role zijn geïnstalleerd. Wanneer vanuit de Essentials Dashbord een Security Group of Distribution Group wordt aangemaakt, verschijnt...it's all about Microsoft