Terugzetten van bestanden met de File History

Wanneer er iets gebeurd met je bestanden of als er “per-ongeluk” persoonlijke bestanden  zijn verwijdert, is het eenvoudig om deze te herstellen via de File History. Het is wel vereist dat deze bestanden beschermt worden door de File History. De eenvoudigheid van het herstellen is te danken aan het volgende:

  • Het bladeren door persoonlijke bibliotheken en mappen lijkt in grafisch opzicht sterk op de Windows Verkenner;
  • Het zoeken naar specifieke versies met behulp van kernwoorden, bestandsnamen en het zoeken op bestanden met een bepaalde datumbereik;
  • Bestanden of een selectie zijn met één druk op de knop te herstellen;
  • Er wordt een voorbeeld weergegeven van het geselecteerde bestand.

Microsoft heeft de aanvraag van een herstelproces voor gebruikers met een breedbeeldscherm verbetert, door een voorbeeld te bieden van een geselecteerde versie. Bij gebruik van back-up toepassingen van derden zou u op de gemaakte back-up set een specifieke datum moeten selecteren. Dan kunt u zoeken naar een map waar het bestand in staat die u wilt terugzetten van de backup. Het is op dat moment niet mogelijk de inhoud van het bestand te zien door middel van een voorbeeld. Ook het openen van een bestand op de backup is niet mogelijk. Op deze manier is moeilijk te achterhalen of het bestand ook de inhoud bevat waar u naar op zoek bent. Is het niet het juiste bestand, dan moet u weer helemaal overnieuw beginnen met zoeken.

Met File History kunt u direct beginnen met zoeken in de Windows Verkenner. U kunt naar de specifieke locatie gaan waar het bestand stond en dan klikken op de knop History in de lint om alle versies te zien van de bestanden die in deze bibliotheek staan.

Wanneer u bijvoorbeeld een foto wilt herstellen, gaat u naar de bibliotheek Pictures waar u vervolgens klikt op de knop History. in de lint.

Restoring files using File History in Windows 8 restore file

Je ziet dan een complete lijst van alle bestanden en mappen van deze specifieke map, die in de File History staan.

Restoring files using File History in Windows 8 File History

Klik op de specifieke foto die u wilt herstellen, en u ziet een volledige lijst van het verleden van dit bestand.

Restoring files using File History in Windows 8 entire history of the selected picture

In het voorbeeld hierboven is er geen keuze tussen verschillende versies. Wanneer u wel de keuze heeft uit verschillende versies, kunt u de gewenste versie opzoeken door te klikken op Vorige / Volgende. Zodra u de versie heeft gevonden die u wilt herstellen klikt u op Restore(groene button). Het bestand zal dan teruggezet worden naar de oorspronkelijke locatie.

1. Bestanden beschermen met de File History»

https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/07/Windows-8-File-History1.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/07/Windows-8-File-History1.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows 8bestanden herstellen,File History,Windows 8Terugzetten van bestanden met de File History Wanneer er iets gebeurd met je bestanden of als er 'per-ongeluk' persoonlijke bestanden  zijn verwijdert, is het eenvoudig om deze te herstellen via de File History. Het is wel vereist dat deze bestanden beschermt worden door de File History. De eenvoudigheid van het herstellen is...it's all about Microsoft