Eerder verklaarde Microsoft de browserkeuze in Windows 8 te blokkeren. De gebruiker zou dan geen browserkeuzescherm te zien krijgen. Door een overeenkomst te tekenen met de Europese Commissie verplicht Microsoft zichzelf om een aanpassing aan Windows 8 te doen. En u voelt hem waarschijnlijk al aankomen. De browserkeuzescherm keert straks gewoon weer terug in Windows 8. De Windows Update biedt straks de mogelijkheid om te kiezen uit Opera, Chrome, Firefox en Maxhton als alternatieven voor Microsoft’s Internet Explorer.

Microsoft browser choice screen Windows 8

De browserkeuzescherm wordt automatisch gestart na de eerste herstart nadat de update is geïnstalleerd en geeft de gebruiker net als in Windows 7 de browserkeuzescherm zien. Leuk is te zien, de nota die Microsoft laat zien dat het om een “belangrijke keuze” gaat. Leuk om te weten is dat Internet Explorer na deze update van de taakbalk wordt verwijdert mocht deze vastgepind zijn op uw taakbalk. Uiteraard kunt u Internet Explorer gewoon weer terug zetten op de taakbalk. Internet Explorer blijft wel zichtbaar in het start scherm na de update.

Microsoft werd gedwongen om een browserkeuzescherm toch in Windows 8 te implementeren nadat de Europese toezichthouders geoordeeld hadden, dat Microsoft de dominante positie had misbruikt in de markt. Concurrerende ondernemingen zoals Mozilla hadden geklaagd bij de Europese Commissie dat de browserkeuzescherm in Windows 8 niet meer geïmplementeerd zou worden. Mozilla zou al bezig zijn aan een Firefox browserversie voor Windows 8. Nadat het bedrijf ter ore kwam dat Microsoft de browserkeuze zou beperken tot ARM-gebaseerde apparaten, zijn ze naar de Europese Commissie gestapt om hun beklag te doen.
Windows 8 browser Choice
Volgens eurocommissaris Joaquin Almunia, verantwoordelijk voor mededelingszaken, heeft Microsoft-ceo Steve Ballmer hem tijdens gesprekken verzekerd dat Microsoft zo snel mogelijk wijzigingen in Windows 8 te maken om alsnog de browserkeuzescherm zichtbaar te maken voor de gebruikers.

Op deze manier wil de Europese Commissie de concurrentie strijd op het gebied van internetbrowsers een gelijke strijd maken. Kortom, de Windows 8 gebruiker mag straks weer in de muis bijten van frustratie, weer drie klikken extra. Alsof de Google Chrome gebruiker nu spontaan Firefox gaat gebruiken als deze liever Google Chrome gebruikt om te surfen op het internet, ik denk het niet.

Windows 8 browserkeuze uitschakelen

De browserkeuze in Windows 8 wordt elke keer zichtbaar na het opstarten. Dit kan op een eenvoudige manier worden uitgeschakeld.

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk, en kies voor Taakbeheer

Disable Browserchoice in Windows 8

Vervolgens wordt het dialoogvenster ‘Taakbeheer’ geopend. Het kan zijn, dat deze nog niet alle informatie weergeeft. Klik dan op Meer details

Disable Browserchoice popup in Windows 8

Navigeer vervolgens naar het tabblad opstarten en zoek in de keuzemogelijkheden naar Internetbrowser selecteren en kies vervolgens recht onderin voor Uitschakelen. Nu wordt de browserkeuze scherm na het inloggen in Windows 8 niet meer zichtbaar.

Browserchoice disable in Windows 8

Windows 8 browserkeuze uitschakelen via het register

1. Open het Register door regedit in te typen in het Start Scherm.
2. navigeer naar de locatie HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\BrowserChoice.

Disable browserchoice Windows 8

3. Zet de DWORD waarde Enable op 0

Herstart de computer en het browserkeuze scherm is niet meer zichtbaar.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/07/Browserkeuze-keert-terug-in-Windows-8.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/07/Browserkeuze-keert-terug-in-Windows-8.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftWindows 8Browserkeuze,Windows 8Eerder verklaarde Microsoft de browserkeuze in Windows 8 te blokkeren. De gebruiker zou dan geen browserkeuzescherm te zien krijgen. Door een overeenkomst te tekenen met de Europese Commissie verplicht Microsoft zichzelf om een aanpassing aan Windows 8 te doen. En u voelt hem waarschijnlijk al aankomen. De browserkeuzescherm keert...it's all about Microsoft