The disk is offline because of policy set by an Administrator in Server 2012

Het is normaal dat in Windows Server 2012 bij het toevoegen van een virtuele schijf van een SAN, dat deze de status van Offline heeft, met de volgende melding: The disk is offline because of policy set by an Administrator. In Windows Server 2012 is de standaard SAN policy: VDS_SP_OFFLINE_SHARED, behalve voor een opstart schijf.

The disk is offline because of policy set by an Administrator server 2012

Oplossing

Eerst gaan we een query uitvoeren vanuit de Command Line om te controleren of daadwerkelijk de SAN Policy het probleem is.
Open de Command Line, met Administrator rechten, en typ diskpart.exe.

The disk is offline because of policy set by an Administrator

Voer nu de commando san uit.

Windows Server 2012 change SAN Policy

Je krijgt als output: SAN Policy : Offline Shared
Dit betekend dat deze policy moet worden aangepast, doe dit met de commando: san policy=OnlineAll

The disk is offline because of policy set by an Administrator Windows Server 2012

Nu is de policy aangepast, de betreffende schijf kan nu in de Disk Management online worden gezet. We doen dit nu via de Command Line.

Gebruik de commando: list disk

diskpart bring disk online

Als output worden nu alle schijven weergegeven, je ziet dat de twee schijven in kwestie nog ‘offline’ als status hebben, dit gaan we aanpassen. Selecteer de juiste disk met de commando: select disk 5.

diskpart select disk

Nu is ‘disk 5’ de geselecteerde schijf. Breng deze schijf online met de commando: online disk.

diskpart online disk

De schijf is nu online en kan worden gebruikt. Volg dezelfde stappen uit op eventuele meerdere schijven die Offline staan. De schijven kunnen nu worden gebruikt.

The disk is offline because of policy set by an Administrator Windows Server 2012 R2

https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/02/The-disk-is-offline-because-of-policy-set-by-an-Administrator-Windows-Server-2012-R21.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/02/The-disk-is-offline-because-of-policy-set-by-an-Administrator-Windows-Server-2012-R21.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows Server 2012Windows Server 2012 R2The disk is offline because of policy set by an Administrator in Server 2012 Het is normaal dat in Windows Server 2012 bij het toevoegen van een virtuele schijf van een SAN, dat deze de status van Offline heeft, met de volgende melding: The disk is offline because of policy...it's all about Microsoft