DVD afspelen in Windows 8 krijgt financieel prijskaartje

Het nieuwe besturingssysteem Windows 8 wat Microsoft eind 2012 op de markt gaat brengen, heeft geen ondersteuning voor het kijken van films op DVD en Blue-Ray. Windows Media Player wordt op een dermate wijze gesloopt dat deze geen codecs meer bezit voor het kijken van DVD en Blue-Ray films.
Volgens een onderzoek van Microsoft kijken steeds veel minder mensen tv en films via hun computer. Deze codecs zijn wel aan te schaffen zodat het kijken van een filmpje via Windows media Player en Windows Media Center een financieel kostenplaatje krijgt. Gelukkig zijn er genoeg alternatieve software voor het kijken van films via DVD en Blue-Ray.

Hieronder een lijstje van software die de desbetreffende codecs wel bevatten.

1. VLC Media Player
2. Media Player Classic

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/07/Windows-8-lock-screen.png?fit=1024%2C768&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/07/Windows-8-lock-screen.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows 8dvd afspelen,Windows 8DVD afspelen in Windows 8 krijgt financieel prijskaartje Het nieuwe besturingssysteem Windows 8 wat Microsoft eind 2012 op de markt gaat brengen, heeft geen ondersteuning voor het kijken van films op DVD en Blue-Ray. Windows Media Player wordt op een dermate wijze gesloopt dat deze geen codecs meer bezit voor...it's all about Microsoft