1. Om de mail te kunnen ontvangen moet op de DNS van het betreffende maildomein een MX-record toegevoegd worden. De MX-record met de laagste waarde wordt als primair gebruikt. 
2. Nadat de MX-record is toegevoegd met de SMTP poort, poort 25 vanaf je router worden geforward naar het interne IP-adres van de mailserver. Wanneer je router ook als firewall fungeert moet je vanaf de WAN poort 25 toestaan naar je LAN netwerk. 
3. Nadat de poort is geforward naar de mailserver, moet Exchange 2013 worden geconfigureerd, zoals in dit artikel.
4. Om te testen of de mailserver juist is geconfigureerd, maak een telnet sessie naar de mailserver over poort 25. Voor het testen of de poorten juist staan geforward naar de server, open CMD en voer de volgende commando in ‘telnet <WAN-IP> 25’. OM intern te kunnen testen voer deze commando in: ‘telnet <LAN-IP mailserver> 25’.
Ik hoor graag hoot het eea verloopt.

Martien van Dijk1. Om de mail te kunnen ontvangen moet op de DNS van het betreffende maildomein een MX-record toegevoegd worden. De MX-record met de laagste waarde wordt als primair gebruikt.  2. Nadat de MX-record is toegevoegd met de SMTP poort, poort 25 vanaf je router worden geforward naar het interne IP-adres...it's all about Microsoft