Exchange 2010: Failed to connect to target server

Vandaag probeerde ik de log-bestanden van een Exchange 2010 Mailbox Database te verplaatsen naar een andere partitie. Ik begon met het dismounten van de betreffende database. Vervolgens vanuit de Exchange Management Shell (EMS) probeerde ik de log-bestanden te verplaatsen met de onderstaande cmdlet:

Move-DatabasePath "mailbox database 2" -LogFolderPath "D:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\Mailbox\Mailbox Database 2\Logs"

Na enige ogenblikken kreeg ik deze foutmelding terug van de mailserver:

Are you sure you want to perform this action?
Moving database path "mailbox database 2".
[Y] Yes [A] Yes to All [N] No [L] No to All [?] Help (default is "Y"): y
Failed to connect to target server "********". Error: WMI exception occurred on server '********.local': Call cancelled
  + CategoryInfo     : InvalidOperation: (mailbox database 2:DatabaseIdParameter) [Move-DatabasePath], InvalidOperationException
  + FullyQualifiedErrorId : 7745D46B,Microsoft.Exchange.Management.SystemConfigurationTasks.MoveDatabasePath

Exchange 2010 Failed to connect to target server

Na controle van de log-bestanden van Exchange, constateerde ik dat deze waren gegroeid tot net over de 21GB! Grote kans dat dit te groot is om nog verplaatst te kunnen worden. Om de grote van de log-bestanden te beperken voor het verplaatsen, moeten er een aantal stappen worden doorlopen:

 1. Voor het verplaatsen van de log-bestanden heb ik de database ‘gedismount’, mount de database. (Mount-Database)
 2. Maak een volledige back-up van de Mailbox Database, dit zorgt ervoor dat een groot deel van de Logs worden ‘gezuiverd’.
 3. Met deze cmdlet in EMS kan je controleren of de volledige backup geslaagd is:
  Get-MailboxDatabase -Server grb-dc01 -Status | fl Name,*FullBackup
 4. Circulair Logging inschakelen, dit kan via de onderstaande stappen.

Exchange 2010 Circular Logging Failed to connect to target server

 1. Dismount/remount de Mailbox Database.
 2. Circulair Logging uitschakelen.

Je zult zien dat een groot deel van de log-bestanden zijn verdwenen. Verplaats vervolgens opnieuw de log-bestanden naar de nieuwe partitie met de onderstaande cmdlet:

Move-DatabasePath "mailbox database 2" -LogFolderPath "D:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\Mailbox\Mailbox Database 2\Logs"

Je zult zien dat het verplaatsen van de log-bestanden nu goed gaat, zonder foutmeldingen.

 1. Na het verplaatsen dient de Microsoft Exchange Search Indexer service te worden herstart.

Heb je wat aan dit artikel gehad of heb je nog vragen. Laat gerust een reactie achter.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2017/12/Exchange-2010-Circular-Logging-Failed-to-connect-to-target-server.png?fit=1024%2C697&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2017/12/Exchange-2010-Circular-Logging-Failed-to-connect-to-target-server.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoft ExchangeExchange 2010,Microsoft Exchange,Microsoft Exchange 2010Exchange 2010: Failed to connect to target server Vandaag probeerde ik de log-bestanden van een Exchange 2010 Mailbox Database te verplaatsen naar een andere partitie. Ik begon met het dismounten van de betreffende database. Vervolgens vanuit de Exchange Management Shell (EMS) probeerde ik de log-bestanden te verplaatsen met de onderstaande...it's all about Microsoft