Is Microsoft blij met de lekken van Windows 10?

Windows 10 Release DateMicrosoft keek altijd met grote verontwaardiging naar het uitlekken van tussenversies van besturingssystemen. Anno 2014 is de frustratie omgezet naar een strategie.

Dat Microsoft het lekken van de tussenversies gebruikt als een strategie om gebruikers naar hun nieuwste telg, Windows 10, te lokken, bleek uit de reactie van Gabe Aul, die de leiding heeft over het ontwikkelingsteam binnen Microsofts divisie besturingssystemen, op het uitlekken van de Build 9901 versie. Build 9901 wordt waarschijnlijk op 21 januari gelanceerd.

Creatief omgaan met de realiteit
Waarom zou je verontwaardigd moeten zijn als een lek in je eigen voordeel kan uitwerken? Sterker nog; “Hoe kunnen we boos worden over het feit dat zoveel mensen ons nieuwe materiaal willen proberen?”, relativeert Gabe het uitlekken middels een tweet. Wel waarschuwt Gabe de gebruikers om zich te houden aan de officiele builds van Microsoft. Gebruikers die de uitgelekte Build 9901 installeren, kunnen vervolgens de officiele build niet meer automatisch downloaden, maar zullen dit handmatig moeten doen en vervolgens ook de installatie handmatig moeten starten.

Dusja, in hoeverre kunnen we het nu nog hebben over lekken van informatie? Is het niet gewoon tactisch om af en toe informatie te “lekken”?

https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/12/Windows-10-Release-Date.png?fit=320%2C208&ssl=1https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/12/Windows-10-Release-Date.png?resize=150%2C104&ssl=1Martien van DijkMicrosoftWindows 10Microsoft,Windows 10Is Microsoft blij met de lekken van Windows 10? Microsoft keek altijd met grote verontwaardiging naar het uitlekken van tussenversies van besturingssystemen. Anno 2014 is de frustratie omgezet naar een strategie.Dat Microsoft het lekken van de tussenversies gebruikt als een strategie om gebruikers naar hun nieuwste telg, Windows 10, te...it's all about Microsoft