Access Denied. Unable to establish communication between hyperV Manager and Server

Na de installatie van Hypervisor 2012 probeerde ik de virtuele machines de beheren via de HyperV Manager, nadat ik Remote Server Administration Tools voor Windows 8 heb gedownload en geïnstalleerd.

Na het openen van de HyperV Manager probeerde ik verbinding te maken met de Hypervisor, de verbinding kon niet tot stand worden gebracht met de volgende melding: Toegang geweigerd. Kan de communicatie niet tot stand brengen tussen <client_naam> en <server_naam>. In beginsel dacht ik dat het probleem aan de server kant gezocht moest worden.Dit had ik fout, na enige tijd troubleshooten kwam ik tot de volgende oplossing:

1. Sluit de Hyper-V Manager af
2. Open de Configuratiescherm en navigeer naar Systeembeheer en open de Component Services

Access denied. Unable to establish communication between

3. Vouw de tree Component Services uit en klik met de rechtermuisknop op Mijn Computer en kies in het submenu voor Eigenschappen

HyperV Access denied. Unable to establish communication between

4. Klik op het tabblad COM-beveiliging

HyperV 2012 Access denied. Unable to establish communication between ‘Client’ and ‘Server’

5. Kies vervolgens onder Toegangsmachtigingen voor Beperkingen bewerken..

HyperV 2012 Access denied. Unable to establish communication between

6. Vink bij ANONIEME LOGON Externe toegang aan, en klik op OK

Zorg dat het systeem waar je verbinidng mee probeert te maken, wel dat dit systeem lid is van dezelfde domein/werkgroep waar de Hypervisor lid van is. Ook moet de gebruiker waar je mee inogd dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord hebben waar het account op de Hypervisor mee is ingelogd.
Probeer nu nogmaals verbinding te maken met de HyperV service op de Hypervisor. Het probleem zou nu opgelost moeten zijn.

Heb je wat aan dit artikel gehad of heb je nog vragen, laat gerust een reactie achter.

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/02/Hyper-V-Toegang-geweigerd-Kan-de-communicatie-niet-tot-stand-brengen-tussen.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/02/Hyper-V-Toegang-geweigerd-Kan-de-communicatie-niet-tot-stand-brengen-tussen.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows Server 2012Hyper-V,VirtualisatieAccess Denied. Unable to establish communication between hyperV Manager and Server Na de installatie van Hypervisor 2012 probeerde ik de virtuele machines de beheren via de HyperV Manager, nadat ik Remote Server Administration Tools voor Windows 8 heb gedownload en geïnstalleerd.Na het openen van de HyperV Manager probeerde ik verbinding...it's all about Microsoft