Install Hyper-V on Windows Server 2012 R2

Korte instructies:
Een toelichting voordat u met dit artikel aan de slag gaat.

In het vorige artikel hebben we de virtuele schijven van de beide servers bij elkaar toegevoegd. In dit artikel gaan we de Hyper-V Role op Server02 en op Server03 installeren, op deze servers gaan straks de virtuele machines draaien.

Installeer Hyper-V op Windows Server 2012

1. Open de Server Manager.
2. Klik op Add Roles and Features.
3. Selecteer de Hyper-V Role en klik op Next

Windows Server 2012 install Hyper-V

Klik op Next, we hoeven verder geen Features te installeren, klik nogmaals op Next. In dit dialoogvenster krijgen we wat uitleg te zien over Hyper-V en een overzicht van wat er geconfigureerd moet worden. Klik op Next.

Hyper-V

In het volgende dialoogvenster moet de virtuele switch voor de Hyper-V machines worden gekozen. Deze server heeft twee netwerkkaarten. In dit geval wordt de netwerkkaart Intern gebruikt voor de virtuele switch. De andere wordt gebruikt voor het cluster en zal straks ook gebruikt worden voor de Hyper-V Migration. Selecteer de netwerkkaart en klik op Next.

Hyper-V Create Virtual Switches

In het volgende venster hebben we de mogelijkheid om Migration in te schakelen. Omdat deze server onderdeel gaat worden van een cluster, wordt Migration later ingeschakeld. Laat Migration uitgeschakeld staan en klik op Next.

Virtual Machine Migration

In het volgende dialoogvenster moet de opslag locatie worden gekozen. In dit geval zijn er virtuele schijven geconfigureerd. Deze gaan straks in het cluster draaien, om de virtuele machines op deze virtuele schijven te laten draaien, selecteer de volgende locaties: C:\ClusterStorage\Volume1\VirtualMachines, voor de virtuele harde schijven. En de locatie C:\ClusterStorage\Volume1\ConfigurationFiles, voor de configuratiebestanden. Het pad C:\ClusterStorage\Volume1 is een snelkoppeling naar de virtuele schijven, alle data die in deze locatie’s worden geplaatst wordt dan ook op de virtuele schijven geplaatst. Klik op Next.

Hyper-V Default Stores

Klik vervolgens op Install en de Hyper-V Role wordt geïnstalleerd. Nadat de Hyper-V Role is geïnstalleerd herstart de server en wacht totdat de server weer online is en de virtuele schijven zijn gesynchroniseerd. Installeer vervolgens de Hyper-V Role ook op Server03.

Nu de Hyper-V Roles zijn geïnstalleerd kunnen we ver der gaan naar stap 4: Configureer het cluster.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/02/Installeer-Hyper-V-op-Windows-Server-2012-R2.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/02/Installeer-Hyper-V-op-Windows-Server-2012-R2.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows Server 2012Hyper-V,Hyper-V 2012,Hyper-V Clustering,Windows Server 2012 R2Install Hyper-V on Windows Server 2012 R2 Korte instructies: Een toelichting voordat u met dit artikel aan de slag gaat.Dit artikel is stap 3 in de reeks van Windows Server 2012 VDI configuratie. Deze handelingen worden uitgevoerd op Server02 en Server03.In het vorige artikel hebben we de virtuele schijven van de beide...it's all about Microsoft