Installeer Windows 10 Technical Preview

Microsoft heeft vandaag de Windows 10 Technical Preview beschikbaar gesteld voor testdoeleinden, geïnteresseerden kunnen het .iso bestand downloaden, via deze pagina: Download Windows 10 Technical Preview (3.81GB – English).

Windows 10 is nog lang niet klaar het kan zijn dat deze release zomaar kan crashen, of zelfs dat al je bestanden op de Windows 10 installatie verwijdert worden. De kans is groot dat sommige hardware of printers nog niet juist functioneren, dit geldt ook voor antivirus of beveiligingsprogramma’s. Dit mag allemaal de pret natuurlijk niet drukken! Het is ongekend cool om met de nieuwe software van Microsoft aan de slag te gaan, neem dat maar van mij aan. Ik kan haast niet wachten, jij ook niet? Mooi, dan gaan we los!

De installatie van Windows 10 Technical Preview gaan we doen in VirtualBox. Download VirtualBox voor Windows 10 Technical Preview.

Na de installatie, open VirtualBox en klik Nieuw.
Installeer Windows 10 Technical Preview

Geef in het volgende dialoogvenster de virtuele machine een naam, en kies bij type voor Microsoft Windows en bij versie Windows 8.1 x64. En klik vervolgens op Volgende.

WIndows 10 Technical Preview installeren

Windows 10 heeft minimaal 1 GB werkgeheugen nodig om stabiel te kunnen draaien. In deze virtuele machine stoppen wij 4GB(4096MB) in de virtuele machine, maar met 1 GB(1024MB) moet het ook lukken. Kies de hoeveelheid werkgeheugen je Windows 10 wil toewijzen en klik daarna op Volgende.

Windows 10 werkgeheugen toewijzen

Kies in het volgende dialoogvenster voor Maak een nieuwe harde schijf nu aan en klik op Aanmaken.

Install Windows 10 Technical Preview

Nu moet een keuzen gemaakt worden voor het type virtuele harde schijf. Kies voor VHD en klik vervolgens Volgende.

Install Windows 10

kies in dit dialoogvenster voor Dynamisch gealloceerd. Klik daarna op Volgende.

Windows 10 installeren in VirtualBox

Nu gaan we de grootte van de harde schijf instellen. Windows 10 Technical Preview heeft minimaal 16GB harde schijf ruimte nodig. Bepaal hoeveel schijf ruimte je de harde schijf gaat geven en klik daarna op Aanmaken.

Windows 10 Technical Preview

Windows 10 Technical Preview is nu klaar om te worden gebruikt, klik op Start om de virtuele machine op te starten.

Lets get started wit Windows 10 Technical Preview

Alvorens we de virtuele machine kunnen opstarten moet het gedownloade .iso bestand worden gekoppeld aan de virtuele machine.

mount Windows 10 technical preview

Klik nadat je het .iso bestand hebt gekoppeld aan de virtuele machine op Start. De virtuele machine start nu op en de installatie van Windows 10 Technical Preview kan gaan beginnen;). Laat de taal en toetsenbord indeling staan zoals ze standaard staan en klik op Next.

WIndows 10 Technical Preview Windows Setup

Klik op Install Now.

Windows 10 Technical Preview Install Now

Zet een vinkje bij I accept license terms en kies vervolgens voor Next.

Windows 10 Technical Preview accept license terms

In het volgende dialoogvenster kunnen we de installatie type kiezen, kies voor Costum: Install Windows only.

Windows 10 Technical Preview install type

Kies in het volgende venster waar je Windows 10 Technical Preview wilt installeren, we hebben in dit geval maar één schijf, je kan dus direct doorgaan door op Next.

Windows 10 technical Preview install windows

De installatie gaat van start, pak gerust maar een bakkie dr bij, tenzij je Windows 10 op een SSD installeert(zoals ik):D.

Installing Windows 10 Technical Preview

Na de installatie van Windows 10 Technical Preview zal deze automatisch opnieuw starten en kunnen we met de configuratie beginnen van Windows 10 Technical Preview.

Configureer Windows 10 Technical Preview

Nu Windows 10 Technical Preview is geïnstalleerd, gaan we aan de slag met de configuratie. Op de eerste pagina die automatisch wordt weergegeven na het opnieuw opstarten maken we de keuze voor Use express settings.

configure windows 10 technical preview

Bij de volgende stap voer de gegevens van je Microsoft account in en klik vervolgens op Next. En volg in de stap daarna de verificatie van je account.

Windows 10 technical preview user account

Je kan vervolgens aan de slag met Windows 10 Technical Preview.

WIndows 10 Technical Preview installed

Voor de installatie van de VirtualBox Guest Tools in Windows 10. Start het installatie bestand in compatibiliteitsmodus van Windows 8.

Heb je wat aan dit artikel gehad of loop je tegen problemen aan? Laat gerust een reactie achter!

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/10/Hoe-kan-ik-WIndows-10-Technical-Preview-installeren.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/10/Hoe-kan-ik-WIndows-10-Technical-Preview-installeren.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftWindows 10Windows 10,Windows 10 Technical PreviewInstalleer Windows 10 Technical Preview Microsoft heeft vandaag de Windows 10 Technical Preview beschikbaar gesteld voor testdoeleinden, geïnteresseerden kunnen het .iso bestand downloaden, via deze pagina: Download Windows 10 Technical Preview (3.81GB - English).Windows 10 is nog lang niet klaar het kan zijn dat deze release zomaar kan crashen, of zelfs...it's all about Microsoft