Internet Explorer 10 in Windows 8

Op 14 maart 2011 lanceerde Microsoft Internet Explorer 9. Deze internet browser was een oplossing voor Internet Explorer 8, deze was traag en vaak niet compitabel met veel ActiveX besturingselementen. Microsoft heeft aangekondigd dat in Windows 8 geen Internet Explorer 9 meer wordt gebruikt maar, Internet Explorer 10.

De komst van HTML5 heeft de snelheid webbladeraars verhoogd. Deze programmeertaal maakt mogelijk dat tekst, afbeeldingen en multimedia extensies worden weergegeven in de browser zonder dat er extra extensies hoeven te worden geïnstalleerd. De volledige integratie van HTML5 moet tevens de strijd aangaan met de snellere browsers Google Chrome en Mozilla Firefox.
In de Windows 8 Consumer Preview kan Internet Explorer 10 getest worden. Om Windows 8 Consumer Preview virtueel te installeren, klik hier.

Internet Explorer 10

In Windows 8 staat de Metro-interface centraal(voor meer informatie over de Metro-Interface, klik hier). De design van Internet Explorer 10 is geheel geoptimaliseerd om de website snel en vloeiend weer te geven voor het gebruik van touch en muis of toetsenbord. Met Internet Explorer 10 nemen websites deel van het Metro interface in Windows 8. IE10 bezit tevens de beste beveiliging tegen verdachte software die online wordt aangeboden. Ook schijft Microsoft op hun blog dat uw privacy in deze nieuw browser veiliger is dan ooit.
Ook schrijft MIcrosoft op hun blog dat het beter is om een breed scherm te gebruiken voor een betere beleving van de Metro Interface in combinatie met IE10, omdat deze browser schermvullend is. Doordat IE10 schermvullend is, is de gebruiker beter gefocused op het surfen op het internet.

De browser in Metro stijl

Omdat de Metro Interface centraal staat in Windows 8, komt deze design ook weer terug in IE10. Ook zien we in deze browser terug dat dze compleet is ingericht voor de touch bediening. Natuurlijk ook wel te bedienen met de muis en het toetsenbord, maar IE10 met een touchscreen is geen overbodige luxe.
Zodra Internet Explorer 10 geopend wordt, is al direct de verandering te te zien ten opzichte van IE9.
Internet Explorer 10 start
Links wordt er weergegeven welke website’s er recentelijk zijn bezocht. Deze optie was in IE9 ook al zichtbaar. Aan de rechtenkant kunnen er website ‘gepinned’ worden. Er worden dan zogenaamde ‘tiles’ aangemaakt met de website link erachter. Wanneer in de browser balk een URL wordt ingevoerd, worden de navigatie tiles zichtbaar, met de recent bezochte websites.
Het switchen tussen verschillende webpagina’s is ook anders dan we gewend zijn in IE9. De verschillende webpagina’s die geopend zijn worden zichtbaar door een klik op de rechtermuisknop, of door de sneltoets: Windowsplaatje+Z. Verrassend genoeg zijn ook deze webpagina’s weer te zien in de Metro stijl.
Internet Explorer 10 Tabs
Met deze sneltoets en de rechterknop op de muis wordt ook de navigatiebar weer zichtbaar waarmee men kan navigeren naar andere websites. Op de navigatiebar vinden we ook de knop ‘Vorige’ en de knop ‘Volgende’. In de voorgaande IE versies was deze altijd linksbovenaan in de browser te vinden. Ook de knop om de webpagina te vernieuwen bevindt zich op deze navigatiebalk. Op deze navigatiebalk is ook een punaise button zichtbaar. Door een simpele klik op deze button kunt een website ‘pinnen’ deze wordt dan zichtbaar in het startscherm of wanneer in de browserbalk een URL wordt ingevoerd.

Websites en Apps koppelen met Internet Explorer 10

In IE10 zijn website’s onderdeel van de Metro stijl beleving. Met de intergratie van charms, Windows Store de Metro start scherm. De Metro stijl doet de grenzen tussen het web en de applicaties vervagen.

Snap
Maakt het gemakkelijk om Windows 8 te gebruiken voor meer dan één ding tegelijk. Je kunt bladeren in IE10, en meteen side-by-side toegang hebben tot uw mail, muziek of een andere toepassing. De browser past zich automatisch aan de smalle “snap” formaat en doet deze ook weer automatisch verdwijnen als dat nodig is.

Charms
Charms zorgt voor een goede behandelbare manier van het uivoeren van acties in Charms. Zoals het delen uit te voeren in Windows 8. Ook ondersteund Charms in IE10 Zoeken, en apparaten en Instellingen in Charms
Internet Explorer 10 Charms

Charms: Zoeken
Voor het zoeken in Charms, IE10 gebruikt de standaard zoekmachine. Deze kan je bij de voorkeuren zelf instellen. Na het invoeren van een zoekopdracht wordt tijdens het typen al zoek resultaten weergegeven. Dezelfde werkwijze die Google hanteert. Ook worden en foto’s en andere zoekresultaten weergegeven van gegevens die op de computer/tablet staan. Dit moet de desebtreffende zoekmachine wel ondersteunen.
Internet Explorer 10 Charm zoeken

Charms: Delen
Met de optie ‘Delen’ hebt u toegang tot alle toepassingen die het delen ondersteunen, zoals Mail. Hiermee kunt u een link en/of een foto sturen. Zo wordt het delen van informatie die beschikbaar is op het web gebruiksvriendelijker gemaakt.
Internet Explorer 10 Charm Delen

Charms: Apparaten
De apparaten in CHarms maakt het afdrukken, projecteren en het afspelen van externe apparaten eenvoudig. Zo kan er gemakkelijk worden afgedrukt van een internet pagina, in Internet Explorer 10. Dit is vooral gemakkelijk voor zaken die via het web documenten delen de geprint moeten worden. Om een speciefieke afdruk te kunnen maken, kan er een bepaald gedeelte op de webpagina geselecteert worden, en dan worden afgedrukt.
Internet Explorer 10 Charms Apparaten

Charms: Instellingen
Het onderdeel ‘Instellingen’in Charms biedt snelle toegang tot de meest gebruikte configuratie instellingen voor Internet Explorer 10. Zo kan het Browsergeschiedenis wissen, controle locatie toegang en nog veel meer op een gebruiksvriendelijke manier benaderd worden.
Internet Explorer 10 Charms Instellingen

Website Pinnen
Om het Windows Start Scherm te personaliseren kan er gebruikt worden gemaakt van ‘Site Pinning’/. Er kan dus een webvsite vast gemaakt worden aan het start scherm van IE10. Ook worden deze tiles toegevoegd aan het start scherm van Windows 8.
Internet Explorer 10 Website Tiles

Integratie Windows Store in Internet Explorer 10

De integratie met de Store maat het gemakkelijk om alles te ontdekken, en Metro stijl apps te lanceren voor de sites die u bezoekt in IE10. De navigatiebalk geeft aan of er voor de site een applicatie beschikbaar is. Er wordt dan een Kraan weergegeven, met een simpele klik hierop brengt u naar de app in de Store. Zodra deze app is geïnstalleerd kunt u deze direct starten vanuit de site. Hier is alvast een voorbeeld: http://www.cuttherope.ie
Internet Explorer 10 Integratie met de Store

Internet Exoplorer 10 en beveiliging

Internet Explorer 10 biedt een toonaangevende veiligheid, privacy en betrouwbaarheid die de consument nodig heeft. Op de basis van SmartScreen filter van IE9, XSS-filtering, Applicatie Reputatie, InPrivate-navigatie, Tracking Protection en hang detectie en herstel. Daarnaast gaat Internet Explorer 10 gebruik maken van “Enhanced Protected Mode” voor een veiligheid voor elke website, in elk tabblad. InPrivate-navigatie kan nu per tabblad ingesteld worden. Waardoor er geen geschiedenis, cookies of gegevens bewaard blijven in de Cache.

Internet Explorer 10 overzicht van veranderingen

Verbeteringen in IE10 die gedaan zijn om het gebruik van de browser vloeiender te maken:
– Terug en vooruit vegen;
– Dubbelklik om te zommen op Inhoud (zoals we kennen van de smartphones);
– snel vooruit en achteruit navigereren met de muis;
– Met de combinatie van CTRL + scroll wiel voor snel in/-uit zoomen;
– Automatische domeinnaam suggesties voor snellere navigatie;
– Charms ondersteuning voor Mail en andere Apps;
– Zoeken in CHarms met visuele zoeksuggesties;
– Printen, projecteren vanuit vanuit Charms;
– Gratis plug-in ondersteuning: meldingen van websites die gebruik maken van ActiveX;
– Actergrond meldingen voor website die zijn vast gemaakt aan de start menu’s;
– InPrivate-navigeren per tabblad;

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2012/05/Internet-Explorer-10-in-Windows-8.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2012/05/Internet-Explorer-10-in-Windows-8.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows 8Internet Explorer 10,Windows 8Internet Explorer 10 in Windows 8 Op 14 maart 2011 lanceerde Microsoft Internet Explorer 9. Deze internet browser was een oplossing voor Internet Explorer 8, deze was traag en vaak niet compitabel met veel ActiveX besturingselementen. Microsoft heeft aangekondigd dat in Windows 8 geen Internet Explorer 9 meer wordt gebruikt...it's all about Microsoft