Microsoft heeft onlangs een ontwikkelaarspreview van Internet Explorer 11 voor Windows 7 uitgebracht . We weten uit ervaring dat nieuw bij Microsoft niet altijd beter betekent, maar in IE11 heeft Microsoft dusdanig gesleuteld onder de motorkap wat zeker goed van pas komt voor de zakelijke wereld.
Hoewel IE11 voor Windows 7 het uiteraard zonder de Modern UI moet doen, waar de browser in Windows 8.1 standaard in wordt geleverd, heeft IE11 voor Windows 7 al een aantal snelheidsverbeteringen en een aantal nieuwe functies in zich die niet eerder door een browser zijn geïmplementeerd. Volgens Microsoft zou IE11 sneller presteren dan Chrome en Firefox. Zo zou javascript 50% sneller werken dan in Chrome. Microsoft liet ook weten dat IE11 ondersteuning biedt voor W3C Resource Priorities, een nieuwe standaard waarmee ontwikkelaars de browser kunnen instrueren welke gedeelten van een webpagina als eerste moeten worden ingeladen. Nu is Internet Explorer 11 natuurlijk nog niet uit er kan dus nog veel veranderen aan de browser en de snelheid daarvan. Ook gaat IE11 technieken als grafische 2D/3D-standaard, WebGL en het door Google ontwikkelde SPDY-protocol ondersteunen. SPDY zorgt voor snellere laadtijden. De ondersteuning van WebGL is des te opmerkelijker omdat Microsoft deze standaard enkele jaren geleden nog als onveilig bekritiseerde.

Leuk voor ontwikkelaars
In Internet Explorer 11 heeft Microsoft ook de F12-gereedschapskist een flinke opknapbeurt gegeven. Ontwikkelaars kunnen nu tijdens het bouwen van een website zien hoe deze eruit gaat zien op verschillende apparaten. Ook kunnen ontwikkelaars onder meer de geheugen belasting van een website in grafiekjes weergeven.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/08/Internet-Explorer-11.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/08/Internet-Explorer-11.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftInternet Explorer 11Microsoft heeft onlangs een ontwikkelaarspreview van Internet Explorer 11 voor Windows 7 uitgebracht . We weten uit ervaring dat nieuw bij Microsoft niet altijd beter betekent, maar in IE11 heeft Microsoft dusdanig gesleuteld onder de motorkap wat zeker goed van pas komt voor de zakelijke wereld. Hoewel IE11 voor Windows...it's all about Microsoft