Lync 2013 Standard installation – Service Control Manager error

Tijdens de installatie van Lync Server 2013 liep ik tegen een foutmelding aan. Na een tijdje troubleshooten ben via deze pagina:http://blogs.technet.com/b/messaging_with_communications/archive/2012/11/19/lync-2013-se-install.aspx tot de oplossing gekomen, ik dit nog met jullie delen en dan wel in het Nederlands;)

Mijn server heeft als naam SERVER02.FUTURE.local. Tijdens de Lync Topology Builder, kreeg ik de vraag wat de Pool name moest worden. Deze heb ik de naam SERVER02.labsite.local gegeven. Nadat ik klaar was met de configuratie van de Topology Builder, heb ik de Publish Topology Wizard gevolgd. Vervolgens kreeg ik deze foutmelding:

Error: Cannot open Service Control Manager on computer SERVER02.FUTURE.local. This operation might require other privileges.

De Topology Builder was met Administrator rechten geopend, en mijn gebruikersaccount is de Domain Administrator, dacht dat ik dan alle rechten had die ik nodig moest hebben. Ik heb alle rechten nagekeken en deze stonden verder prima.

Oplossing
De FQDN van de Pool name mag niet afwijken van de FQDN van de server waar de software op wordt geïnstalleerd. Ik heb de Topology Builder geopend en de Pool name aangepast naar de FQDN van de server, en vervolgens de Publish Topology Wizard gevolgd, en zie de uitkomst:

Cannot open Service Control Manager on computer server name This operation might require other privileges

De Pool name kan met de volgende stappen worden aangepast:

  • Open de Lync Server 2013, Topology Builder.
  • Klik met de rechtermuisknop Lync Server links in de tree.
  • Vouw deze uit en vouw vervolgens de betreffende node uit.
  • Vouw vervolgens Lync Server 2013 uit.
  • Vouw Standard Edition Front End Servers uit.
  • Klik met de rechtermuisknop op de FQDN van de Pool, kies het submenu voor Edit properties….
  • Verander rechts de FQDN van de pool naar de FQDN van je server.

Cannot open Service Control Manager on computer server_name This operation might require other privileges

Zoals je kan ziet in de afbeelding hierboven is mijn Topology al gepubliceerd, en is het probleem opgelost. Heb je hier wat aan gehad of heb je er nog vragen over, laat gerust een reactie achter.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/06/Cannot-open-Service-Control-Manager-on-computer-This-operation-might-require-other-privileges.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/06/Cannot-open-Service-Control-Manager-on-computer-This-operation-might-require-other-privileges.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoft LyncLync 2013,Service Control Manager errorLync 2013 Standard installation - Service Control Manager error Tijdens de installatie van Lync Server 2013 liep ik tegen een foutmelding aan. Na een tijdje troubleshooten ben via deze pagina:http://blogs.technet.com/b/messaging_with_communications/archive/2012/11/19/lync-2013-se-install.aspx tot de oplossing gekomen, ik dit nog met jullie delen en dan wel in het Nederlands;)Mijn server heeft als naam...it's all about Microsoft