Microsoft blokkeert browserkeuze in Windows 8

AMSTERDAM – Een commissie van de Amerikaanse Senaat gaat officieel onderzoek doen naar concurrentievervalsing door Microsoft in Windows 8.

Dat melden Amerikaanse media.

Vorige week beschuldigde Mozilla en Google, verantwoordelijk voor de browsers Firefox en Chrome, Microsoft ervan andere browsers niet toe te staan in Windows 8. In de tabletversie van het besturingssysteem, Windows RT, die werkt op apparaat met ARM-chips zou alleen Internet Explorer worden toegestaan.

Windows RT kan switchen van de nieuwe metro-interface (voor tablets) naar het vertrouwde uiterlijk van Windows. In de desktopvariant kunnen slechts een paar geselecteerde applicaties draaien, zoals een speciale versie van Office. Ook Internet Explorer is beschikbaar, maar Firefox en Chrome niet.

Volgens de bedrijven is dat concurrentievervalsing. De Amerikaanse Senaat gaat de klachten van Mozilla en Google nu onderzoeken.

(bron: nu.nl)

https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/07/Windows-8-browser-Choice.png?fit=1024%2C576&ssl=1https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/07/Windows-8-browser-Choice.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows 8Browserkeuze,Windows 8Microsoft blokkeert browserkeuze in Windows 8 AMSTERDAM - Een commissie van de Amerikaanse Senaat gaat officieel onderzoek doen naar concurrentievervalsing door Microsoft in Windows 8.Dat melden Amerikaanse media.Vorige week beschuldigde Mozilla en Google, verantwoordelijk voor de browsers Firefox en Chrome, Microsoft ervan andere browsers niet toe te staan in...it's all about Microsoft