Microsoft heeft tussen oktober en december 2013 een recordomzet behaald van 24,52 miljard dollar. De winst kwam uit op 6,5 miljard dollar. Deze groei was voornamelijk te danken aan de zakelijke markt. Het afgelopen kwartaal groeide deze markt met 10%.

Innovatie
Deze cijfers zijn vooral te danken aan de vele innoverende producten die Microsoft het afgelopen jaar heeft gelanceerd. De trend die Google heeft ingezet om zijn producten steeds meer online te laten draaien bleek een groot succes. Google Drive(voorheen Google Docs) is in de MKB sector al een aantal jaren een groot succes. Het werken in de cloud blijkt een verrijking doordat de mobiliteit van de werkzaamheden enorm vergroot wordt.

Microsoft Office 365

Office 365
Het Microsoft Office 365 pakket is afgelopen najaar met succes gelanceerd. De omzet uit Office 365 en Azure steeg met honderd procent in het afgelopen kwartaal. Azure is een cloudplatform die diensten op maat kan regelen voor een bedrijf. Daardoor is het als ondernemer makkelijk om toepassingen te laten draaien op deze platformen. Het Office 365 pakket wordt niet meer lokaal opgeslagen op de computer. Dit pakket draait online op basis van web applicaties. Daardoor kan er transparant gewerkt worden in dezelfde documenten tegelijkertijd. Het concept ligt dicht bij Google Drive, alleen voor Office 365 dient wel te worden betaald.

E-learning
Veel organisaties bieden trainingen aan in het gebruik van de producten van Microsoft. Doordat ze zich meer gaan richten op online draaiende programma’s is een Microsoft e-learning cursus nog gemakkelijker te volgen. Je kan een bestand bewerken, terwijl er vanaf een andere locatie gelijk gekeken kan worden of je wel het juiste doet.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/01/Microsoft-boekt-recordomzet-dankzij-cloud-gebaseerde-producten.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/01/Microsoft-boekt-recordomzet-dankzij-cloud-gebaseerde-producten.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftE-learning,Microsoft,Office 365Microsoft heeft tussen oktober en december 2013 een recordomzet behaald van 24,52 miljard dollar. De winst kwam uit op 6,5 miljard dollar. Deze groei was voornamelijk te danken aan de zakelijke markt. Het afgelopen kwartaal groeide deze markt met 10%.Innovatie Deze cijfers zijn vooral te danken aan de vele...it's all about Microsoft