Microsoft brengt update uit voor Windows 10

Microsoft brengt build 9860 uit voor Windows 10. Dit is de eerste build update die Microsoft uitbrengt voor Windows 10. Microsoft heeft naar eigen zeggen ruim zevenduizend aanpassingen gemaakt in deze update. Microsoft heeft 250.000 keer feedback ontvangen via de feedback tool, 25,381 via de Community Forum en 641 suggesties via de Windows Suggestion Box. Veel wijzigingen in de update zijn tot stand gekomen na feedback van de Windows 10-testers.

Hoe verkrijg ik Windows 10 Build 9860?
Deze build-update is te verkrijgen via de Windows Update. Dit betekent dat je de computer dag en nacht aan kan laten staan en de Windows Update start automatisch met downloaden zodra de update beschikbaar is via de Windows Update. Kan je niet wachten om met deze build aan de slag te gaan? In de Update and Recovery via de PC Settings kan de nieuwe build handmatig worden gedownload. Het grijze rondje naast Download Now is geen voortgang rondje, het is een GUI bug!

  • De download is ongeveer 2GB tot 2,74GB, afhankelijk van de CPU architectuur.
  • Als de update is gedownload, zal de installatie automatisch starten, de computer sluit automatisch af nadat de installatie is voltooid. De herstart zal langer duren dan normaal, maak je dus geen zorgen, als het even duurt.
  • Bij de eerste keer inloggen wordt het “Nieuwe apps installeren” scherm weer zichtbaar. Dit komt omdat het account opnieuw wordt ingericht. Nadat dit is voltooid wordt het bureaublad zichtbaar. Je raakt geen bestanden kwijt.
  • Nadat de build is geïnstalleerd, kan het systeem na het inloggen langere tijd wat trager reageren, omdat alles opnieuw moet worden geconfigureerd. Dit gebeurt allemaal automatisch en duurt een aantal uur, daarna kan je weer gewoon aan de slag zoals je gewend bent.

download build 9860 Windows 10

Wat is er nieuw in Windows 10 Build 9680?

Naar eigen zeggen heeft Microsoft 7000 aanpassingen doorgevoerd tussen build 9841 en 9860. De meeste updates zijn doorgevoerd onder de motorkap en zijn niet zichtbaar voor de gebruikers van Windows 10. Deze updates zijn doorgevoerd op basis van problemen die door de gebruikers van de testversie zijn gerapporteerd via de Community Forums van Microsoft, Windows Feedback app in Windows 10 en de Windows Suggestion Box. Wij hebben hieronder een aantal updates op een rijtje gezet die de gebruikers van Windows 10 zullen gaan merken.

Windows 10 krijgt notificatiecentrum
Zoals Microsoft reeds heeft aangegeven bij de aankondiging van Windows 10 legt het bedrijf niet de focus op één platform maar legt ze de focus bij verschillende platformen, zodat de look-and-feel van de Windows 10 gebruiker op elk apparaat met Windows 10 hetzelfde is. Daarom brengt Microsoft het notificatiecentrum van de Windows Phone naar Windows 10. Deze “Action Center” is de eerste grote, nieuwe verandering naar de preview-versie zonder eerst te worden aangekondigd.

In deze build is het vooralsnog alleen mogelijk om notificaties AAN te zetten. De Action Center verzamelt Windows 10 notificaties van diverse apps in een overzicht waardoor de gebruikers in één klap op de hoogte zijn van de push notificaties van het systeem en de apps op de computer. De notificaties worden rechtsonder in een systeemvak weergegeven. Met één klik op het icoontje wordt er een scherm zichtbaar met een overzicht van de notificaties, blijkt uit een screenshot van Microsoft.

Action Center in Windows 10

Het notificatiecentrum is de grootste wijziging in de update.

Apps verplaatsen van het ene monitor naar het andere monitor
Wanneer je gebruik maakt van meerdere monitoren, gebruik de sneltoets WIN + CTRL + <pijltje> om de actieve app te verplaatsen naar het andere monitor. Een overzicht van de nieuwe sneltoetsen in Windows 10 staat op deze pagina: Windows 10 komt met 6 nieuwe sneltoetsen.

Animatie bij het switches van bureaubladen
De feedback die Microsoft van Windows 10 testers heeft ontvangen, was onder andere dat het niet duidelijk te zien was wanneer er van bureaubladen werd gewisseld. Microsoft probeert hier antwoord op te geven door een animatie toe te voegen bij het wijzigen van bureaubladen.

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/10/Windows-10-build-9860.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/10/Windows-10-build-9860.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftWindows 10Windows 10,Windows 10 Technical PreviewMicrosoft brengt update uit voor Windows 10 Microsoft brengt build 9860 uit voor Windows 10. Dit is de eerste build update die Microsoft uitbrengt voor Windows 10. Microsoft heeft naar eigen zeggen ruim zevenduizend aanpassingen gemaakt in deze update. Microsoft heeft 250.000 keer feedback ontvangen via de feedback tool, 25,381 via...it's all about Microsoft