Wie wordt de nieuwe CEO van Microsoft?

De CEO van Microsoft gaat binnen 12 maanden met pensioen, zo meld Microsoft op haar website. Vijf jaar na de oprichting van Microsoft werd Steve Ballmer als 30e medewerker en als eerste manager aangenomen op 11 juni 1980. In het jaar 2000 werd Ballmer officieel benoemd als opvolger van Bill Gates, de oprichter het bedrijf Microsoft, als Chief Executive Officer.

Pensioen
De verwachting is dat Ballmer binnen 11 maanden een opvolger heeft gekozen. Ondertussen blijft Ballmer CEO van Microsoft, om de nieuwe koers van het bedrijf te leiden. ‘Er is nooit de perfecte tijd voor een dergelijke transitie, maar nu is het de juiste tijd’ zegt Ballmer. ‘We hebben een nieuwe koers gekozen met een nieuwe organisatie. Mijn oorspronkelijke plan hield in dat ik midden in deze transformatie met pensioen zou gaan. We hebben vanwege onze nieuwe koers een directeur nodig die langer blijft.’ De Raad van bestuur heeft een speciale commissie aangesteld om het proces naar een nieuwe CEO te besturen. Deze commissie wordt voorgezeten door John Thompson, een onafhankelijk bestuurder. Deze commissie werkt samen met Heidrick & Struggles International. Dit bedrijf zal onderzoek doen naar zowel interne als externe kandidaten.

Stephen Elop

Stephen Elop
Nokia CEO Stephen Elop
Door de overname van Nokia is de voor de oud-topman van Nokia, Stephan Elop, de weg vrij om als vervanger van Ballmer aan de slag te gaan. Tegen de Seattle Times zei vertrekkend topman Ballmer dat ‘Elop van externe naar interne kandidaat’ is gegaan. Behalve mensen uit de gelederen van Microsoft (Qu Li, Eric Rudder) als daarbuiten (Steve Sinofsky) worden genoemd en ook Stephen Elop, huidige CEO van Nokia komt op de shortlist van de meeste media voor. Stephan Elop is geen onbekende van Microsoft. Voordat Elop Nokia ging leiden, gaf hij leiding aan de Business Devision van Microsoft.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/09/Microsoft-CEO-Steve-Ballmer-gaat-met-pensioen.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/09/Microsoft-CEO-Steve-Ballmer-gaat-met-pensioen.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftMicrosoft,Steve BallmerWie wordt de nieuwe CEO van Microsoft? De CEO van Microsoft gaat binnen 12 maanden met pensioen, zo meld Microsoft op haar website. Vijf jaar na de oprichting van Microsoft werd Steve Ballmer als 30e medewerker en als eerste manager aangenomen op 11 juni 1980. In het jaar 2000 werd...it's all about Microsoft