Microsoft Edge logo

Microsoft Edge de nieuwe browser voor Windows 10

Vanmorgen heeft Joe Belfiore, op de ontwikkelaarsconferentie Build 2015 van Microsoft, meer licht geworpen op de nieuwe internetbrowser van Windows 10. Deze browser gaat al een tijdje schuil onder de naam Project Spartan. Joe Belfiore maakte bekend dat de nieuwe browser de naam Microsoft Edge krijgt toebedeeld.

De naamsverandering houdt in dat de welbekende IEBlog verdwijnt… Microsoft start deze week nog met de archivatie van alle blogartikelen. Met Microsoft Edge kunnen gebruikers direct op de webpagina’s schrijven en deze pagina’s delen. Het logo van Microsoft Edge lijkt erg veel op het logo dat Internet Explorer jaren heeft gedragen. Omdat het logo niet veel afwijkt van het bestaande logo van Internet Explorer is het niet moeilijk voor de gebruikers om de browser te vinden, maar wel moeilijk om Internet Explorer uit je hoofd te krijgen. Het logo ziet eruit als een kleine ‘e’ met een scherpe staart. In tegenstelling tot het Internet Explorer logo heeft Microsoft Edge geen ring meer om de letter heen staan.

Microsoft Edge geeft de mogelijkheid om browserextensies van Chrome en Firefox te gebruiken. Hoe deze extensies dienen te worden geïnstalleerd, is door Microsoft nog niet verduidelijkt. Microsoft deed ook de nieuwe app-ontwikkelmogelijkheden van Microsoft Edge uit de doeken. Hiermee hoopt Microsoft het app-aanbod voor Windows een boost te geven. Het wordt voor ontwikkelaars onder andere makkelijk om Android en IOS-apps over te zetten naar de ontwikkeltools voor Windows 10.

Zie de onderstaande video voor een preview van Microsoft Edge:

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2015/04/Microsoft-Edge-in-Windows-10.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2015/04/Microsoft-Edge-in-Windows-10.png?resize=150%2C100&ssl=1Martien van DijkMicrosoftWindows 10Microsoft Edge de nieuwe browser voor Windows 10 Vanmorgen heeft Joe Belfiore, op de ontwikkelaarsconferentie Build 2015 van Microsoft, meer licht geworpen op de nieuwe internetbrowser van Windows 10. Deze browser gaat al een tijdje schuil onder de naam Project Spartan. Joe Belfiore maakte bekend dat de nieuwe browser de naam Microsoft...it's all about Microsoft