Microsoft Exchange 2016 CU3 MAPI Virtual Directory Bug

Vandaag heb ik een Exchange 2016 CU1 geüpgraded naar Exchange 2016 CU3. Na de installatie heb ik de connectiviteit van Outlook naar de Exchange server getest middels MAPI en alles functioneerde zonder problemen. Vervolgens heb ik de Virtual Directory URLs aangepast via de Exchange Admin Center (EAC) en testte vervolgens wederom de Outlook connectiviteit… Outlook startte op, duurde wat langer dan normaal en ik kreeg een credential prompt. Bijzonder… via Autodiscovery met de Domain credentials zou ik deze vraag niet mogen krijgen. Gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd en het credentials venster bleef maar terugkomen. Outlook kan zich niet aanmelden bij de Exchange Server. Na een aantal keer proberen kreeg ik de volgende foutmelding:

De actie kan niet worden voltooid. De verbinding met de Microsoft Exchange-Server is niet beschikbaar. Outlook moet online of verbonden zijn om deze actie te voltooien. Het informatie-archief kan niet worden geopend.

De oorzaak ligt in het probleem dat bij het wijzigen van de Virtual Directory URLs via de AEC, dat de authenticatie methodes worden geleegd. Alle vinkjes bij  de Virtual Directory van MAPI ‘verificatie’ worden weggehaald.

https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2016/11/Exchange-2016-Virtual-Directory-MAPI-bug.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2016/11/Exchange-2016-Virtual-Directory-MAPI-bug.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoft ExchangeExchange 2016Microsoft Exchange 2016 CU3 MAPI Virtual Directory Bug Vandaag heb ik een Exchange 2016 CU1 geüpgraded naar Exchange 2016 CU3. Na de installatie heb ik de connectiviteit van Outlook naar de Exchange server getest middels MAPI en alles functioneerde zonder problemen. Vervolgens heb ik de Virtual Directory URLs aangepast via de...it's all about Microsoft