Microsoft koopt Linkedin voor $26,6 miljard

Een grote overname in de techwereld: Microsoft koopt Linkedin voor 26,6 miljard dollar. Voor Microsoft is dit de grootste overname ooit. Per aandeel Linkedin legt Microsoft $196 aan contanten neer. Linkedin behoudt zijn naam, bedrijfscultuur en onafhankelijkheid.

Dit maakte Microsoft vandaag bekend. Eerder nam Microsoft Nokia (5,5 miljard dollar) en Skype (8,5 miljard dollar) over. Bij deze nieuwe deal met Linkedin vallen de eerdere overnames in het niet. Microsoft ondernam, met 118.000 werknemers en een slordige 404 miljard dollar aan marktkapitaal, nieuwe stappen na de koerswijziging toen Microsoft-topman Sataya Nadella het roer overnam van Steve Ballmer. Jeff Weiner blijft aan als topman van Linkedin en komt nu direct onder Sataya Nadella te vallen.
Door de overname krijgt Microsoft toegang tot hun belangrijkste doelgroep: de zakelijke gebruikers. Microsoft wil deze data gebruiken om nieuwe abonnementsvormen te lanceren.

Linkedin
Linkedin is op 5 mei 2003 opgericht en is het grootste zakelijke sociaal netwerk, dat gericht is op professionals. Wereldwijd heeft Linkedin 433 gebruikers, in Nederland maken ongeveer 6 miljoen professionals gebruik van Linkedin. Linkedin is een snelgroeiende netwerk, in 2007 maakte het bedrijf zelfs een groei mee van 189%. Naast dit zakelijke netwerk is Linkedin in mei 2015 de wereld van educatie ingestapt door Lynda.com over te nemen voor $1,5 miljard.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2016/06/Microsoft-koopt-Linkedin-voor-meer-dan-26-miljard-dollar.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2016/06/Microsoft-koopt-Linkedin-voor-meer-dan-26-miljard-dollar.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftMicrosoftMicrosoft koopt Linkedin voor $26,6 miljard Een grote overname in de techwereld: Microsoft koopt Linkedin voor 26,6 miljard dollar. Voor Microsoft is dit de grootste overname ooit. Per aandeel Linkedin legt Microsoft $196 aan contanten neer. Linkedin behoudt zijn naam, bedrijfscultuur en onafhankelijkheid.Dit maakte Microsoft vandaag bekend. Eerder nam Microsoft Nokia...it's all about Microsoft