Microsoft maakt Windows 8.1 beschikbaar

Microsoft is vandaag begonnen met de verkoop van haar nieuwe besturingssysteem Windows 8.1. De huidige Windows 8-klanten kunnen Windows 8 updaten naar Windows 8.1. De update naar Windows 8.1 is als gratis download beschikbaar gesteld in de online Windows-store. Nieuwe gebruikers betalen respectievelijk tussen de €199,99 en €279,99 voor Windows 8.1.

Met de komst van Windows 8.1 brengt Microsoft de startknop weer terug naar haar vertrouwde plek op de taakbalk. Helaas mist deze knop wel de functie waar we hem van kennen. De gebruiker krijgt niet een startmenu te zien maar wordt enkel naar het nieuwe startscherm verwezen. Een startmenu zoals we die kennen in Windows 7 bestaat niet meer en het ziet er ook niet naar uit dat deze nog terug gaat komen. Er zijn diverse tools die dat wel doen. Microsoft benadrukt: “We hebben naar je geluisterd”. Naast de startknop heeft Microsoft de internetbrowser Internet Explorer 11 in het besturingssysteem geïntegreerd.

Ook zijn er enkele nieuwe apps toegevoegd, waaronder een leeslijst, alarm en rekenmachine. De Modern-apps kunnen nu ook in verschillende formaten naast elkaar worden geopend, dit bevordert de multitasking.


Windows 8.1 en cloud
Microsoft heeft de cloudopslagdienst van SkyDrive diep in het besturingssysteem geïntegreerd, dat automatisch synchroniseert met andere Windows-apparaten die gebruik maken van hetzelfde Microsoft-account. Dit geldt ook voor de apps die via de Windows Store zijn aangeschaft. Deze store heeft in Windows 8.1 een make-over gekregen, dit heeft Microsoft gedaan met als reden nieuwe en populaire apps meer onder de aandacht te brengen. In Windows 8.1 worden de apps nu automatisch geüpdatet.

Windows 8.1 geschikt voor de zakelijke markt?
De consumentenmarkt heeft haar pijlen vooral gericht op de startknop, maar hoe zit het met de zakelijke markt? Afgezien van dit feit zijn er veel veranderingen in Windows 8.1 doorgevoerd. Ik denk persoonlijk dat de zakelijke markt nog lang gebruik blijft maken van Windows 7, toch ontkomen we er niet aan dat de bedrijven in de toekomst toch over moeten naar Windows 8.1. De verwachting is dat Microsoft het besturingssysteem Windows 7 niet lang meer zal ondersteunen. Bedrijven kunnen een Windows 8.1 apparaat via WorkPlace Join voortaan ook gedeeltelijk toegang geven tot het bedrijfsnetwerk, zonder dat ze 100% opgenomen worden in het bedrijfsdomein. Via zogenaamde Work Folders kunnen gebruikers hun gegevens eenvoudig synchroniseren met bedrijfsopslagsystemen.

De vpn-ondersteuning is uitgebreid (ook voor Windows RT) en encryptie is voortaan op alle versies beschikbaar, ook op de consumentenversies.

Windows 8.1 bevat verder ondersteuning voor NFC Tap-to-pair Printing, Wi-Fi Direct Printing en Miracast voor draadloos projecteren. Bedrijven kunnen bedrijfsinformatie voortaan ook op afstand verwijderen van Windows 8-apparaten.

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/10/Microsoft-lanceert-Windows-8.1.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/10/Microsoft-lanceert-Windows-8.1.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftWindows 8Windows 8,Windows 8.1Microsoft maakt Windows 8.1 beschikbaar Microsoft is vandaag begonnen met de verkoop van haar nieuwe besturingssysteem Windows 8.1. De huidige Windows 8-klanten kunnen Windows 8 updaten naar Windows 8.1. De update naar Windows 8.1 is als gratis download beschikbaar gesteld in de online Windows-store. Nieuwe gebruikers betalen respectievelijk tussen de...it's all about Microsoft