Stop gebruik Windows XP!

Microsoft waarschuwt voor de gevaren van het gebruik van Windows XP. Nadat het dit besturingssysteem vanaf april 2014 niet meer ondersteund wordt, is het gebruik hiervan zelfs gevaarlijk!

Microsoft lanceerde op 21 oktober 2001 het besturingssysteem Windows XP. Het 12 jaar oude besturingssysteem wordt vanaf 8 april 2014 niet meer ondersteund, maar honderden miljoenen mensen en talloze bedrijven gebruiken het nog altijd.
Directeur Tom Rains van de beveiligingstak van Microsoft heeft vandaag een presentatie gegeven in Amsterdam waarin hij waarschuwt voor het gebruik van Windows XP na de deadline van april. ‘Het is voor miljoenen mensen een geweldig besturingssysteem geweest, maar het is niet meer van deze tijd.’ zei Rains maandag tegen onder meer NUtech, in aansloop naar zijn presentatie op de RSA-beurs in Amsterdam.
Windows XP staat nog op 13,3% van alle computers. In Nederland gebruikt 40% van de bedrijven nog steeds Windows XP. Veel bedrijven zijn zich inmiddels van bewust van de naderende dealdine, stelt Rains. Maar hoe groter aantal computers gebruik blijft maken van Windows XP, hoe groter het gevaar is voor het internet in zijn geheel. Het ligt voor de hand dat onbeveiligde systemen zullen worden gebruikt voor het verder verspreiden van malware.

Rains verwacht dat criminelen toekomstige beveiligingsupdates voor Windows 7 en 8 zullen analyseren welke risico’s worden verholpen. Vervolgens zullen juist die beveiligingsgaten in de Windows XP worden gebruikt om het systeem te infecteren.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/10/Microsoft-luidt-de-noodklok-over-Windows-XP.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/10/Microsoft-luidt-de-noodklok-over-Windows-XP.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftWindows XPStop gebruik Windows XP! Microsoft waarschuwt voor de gevaren van het gebruik van Windows XP. Nadat het dit besturingssysteem vanaf april 2014 niet meer ondersteund wordt, is het gebruik hiervan zelfs gevaarlijk!Microsoft lanceerde op 21 oktober 2001 het besturingssysteem Windows XP. Het 12 jaar oude besturingssysteem wordt vanaf 8 april...it's all about Microsoft