Microsoft stapt nu ook in de wereld van domotica(ook wel huisautomatisering). In 1972 begon het bedrijf Microsoft met het programmeren van programma’s voor de computer en willen nu de stap naar het huishouden maken. HomeOS moet het besturingssysteem worden voor het huishouden. Dat betekend dat alle apparaten in een huis door het besturingssysteem worden aangestuurd. Microsoft is recentelijk begonnen met het onderzoek naar deze nieuwe innovatie en staan nog aan de beginfase van deze nieuwe stap. ongeveer 3 á 4 jaar geleden moesten we een klein beetje lachen toen we hoorden dat deze vaatwasmachine in de toekomst waarschijnlijk ook aangesloten staat op het internet en nu gaat deze ontwikkeling in een rap tempo.
Voor de ontwikkeling heeft Microsoft een nieuwe framework uitgebracht, Lab of Things geheten(LoT). Met deze framework kunnen onderzoekers aangesloten apparaten en sensoren op afstand benaderen. HomeOS moet apparaten ondersteunen die zijn ontwikkeld met Microsoft .Net Gadgeteer.

Microsoft heeft een demo online geplaatst:

Home Meastro
Dit systeem moet de gebruikers gaan helpen met het programmeren van bepaalde acties voor hun huishouden. In het demo filmpje hieronder zien we een dame die met, wat lijkt op een smartphone, rondloopt en opdrachten geeft aan de telefoon die ze van te voren heeft ingesteld.

Het zal nog wel zeker een jaar duren voordat ook alle apparaten deze mogelijkheid ondersteunen. Het ziet er naar uit dat deze ontwikkeling nieuwe innovaties biedt voor onder andere minder valide mensen of gehandicapten.

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/08/Microsoft-Research-HomeOS.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/08/Microsoft-Research-HomeOS.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftHomeOS,Lab of ThingsMicrosoft stapt nu ook in de wereld van domotica(ook wel huisautomatisering). In 1972 begon het bedrijf Microsoft met het programmeren van programma's voor de computer en willen nu de stap naar het huishouden maken. HomeOS moet het besturingssysteem worden voor het huishouden. Dat betekend dat alle apparaten in een...it's all about Microsoft