Via deze weg wil ik jullie al het goede toewensen boor het jaar 2014! Wij zijn ook dit jaar weer van de partij en hopen weer veel nieuwe artikels te kunnen publiceren.

Vanaf Windows NT 4 is het mogelijk om Remote Desktop te gebruiken voor het overnemen van een Microsoft gebaseerde systemen. Afgelopen week kwam ik achter een nieuwe coole feature die Microsoft in de Remote Desktop software van Windows 8 heeft geïntegreerd: Het externe bureaublad doet zichzelf automatisch aanpassen naar het formaat van de Remote Desktop venster, ongeacht de resolutie van de externe computer.

Deze optie is eigenlijk al sinds Windows XP niet zichtbaar aanwezig. Je bent niet van deze optie op de hoogte totdat iemand dit aan je verteld. Dat heeft Microsoft nu in Windows 8 verandert. Om in Windows XP en Windows 7 gebruik te kunnen maken van de optie scherm slim aanpassen moet je de .rdp bestanden aanpassen in notepad en de volgende regel toevoegen:

smart sizing:i:1

Het zal je vast wel zijn opgevallen dat er in Windows 8 dat er bijna geen wijzigingen zijn aangemaakt in de Remote Desktop. Binnen het tabblad Gebruikerservaring is de optie Automatisch de verbindingskwaliteit detecteren toegevoegd en als standaard instelling is ingesteld.

Windows 8 remote desktop gebruikerservaring

Scherm slim aanpassen
Wanneer je bent verbonden via Remote Desktop met een externe host klik met de linkermuisknop in de titelbalk links op het logo, en je ziet hier de nieuwe optie: Scherm slim aanpassen! Of als je een Engelstalige besturingssysteem gebruikt Smart sizing. Je kan het formaat van de Remote Desktop venster live tijdens de sessie aanpassen en je zult zien dat het extern bureaublad zich automatisch hieraan aanpast!

Windows 8 smart sizing

Wanneer er je een Windows 8 of Windows Server 2012 systeem overneemt worden er nog meer opties aan de RDP toegevoegd, zoals het Start Menu en Charms bar.

Windows 8 remote desktop options

Wanneer de RDP sessie in de volledige scherm weergave staat, zijn deze opties ook beschikbaar.

Windows Server 2012 RDP options

Deze opties fungeren als de kers op de taart die zijn toegevoegd in RDP 8.0. Ik vond het de moeite waard om jullie hiervan op de hoogte te brengen, geniet ervan!

Laat gerust een reactie achter of stel een probleem aan de kaak op ons forum.

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/01/Windows-8-extern-bureaublad.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/01/Windows-8-extern-bureaublad.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows 8RDP 8.0,Remote Desktop Connection,Windows 8Via deze weg wil ik jullie al het goede toewensen boor het jaar 2014! Wij zijn ook dit jaar weer van de partij en hopen weer veel nieuwe artikels te kunnen publiceren.Vanaf Windows NT 4 is het mogelijk om Remote Desktop te gebruiken voor het overnemen van een...it's all about Microsoft