Change RemoteApp Program icon

Na het publiceren van een programma in RemoteApp wordt een standaard-icon toegewezen aan de software. In mijn geval heb ik verschillende batch-bestanden als programma met RemoteApp gepubliceerd. Dit omdat ik verschillende parameters wil meegeven tijdens het openen van het programma, zoals het direct uitloggen van de sessie, binnen Windows, als de software gesloten wordt. Vervolgens wordt in de RdWeb het .bat icoontje weergegeven, dit zit er niet zo fraai uit:

RemoteApp change program icon Windows Server 2012 R2

In dit artikel gaan we het icoontje van ‘Excel 2013’ veranderen. Na flink wat zoekwerk in de Server Manager ben ik erachter gekomen dat er via de GUI geen mogelijkheid is om het icoontje te veranderen. Dit is wel mogelijk met Windows Powershell.

Open Windows Powershell met Administratorrechten. Met onderstaand commando worden de eigenschappen opgeroepen van het betreffende programma:

Get-RDRemoteApp -alias "Excel2013" | fl

RemoteApp wijzig icon Windows Server 2012 R2

Bij ‘IconPath’ wordt het pad van het icoontje weergegeven, deze verwijst naar het .bat bestand en daarom wordt het icoontje van Windows Batch getoond. Dit kan gewijzigd worden met de onderstaande commando:

Get-RDRemoteApp -Alias "Excel2013" | Set-RDRemoteApp -IconPath "D:\Programs\icons\EXCEL.ico"

RemoteApp change icon in Windows Server 2012 R2

Refresh de RdWeb-pagina. Het icoontje is aangepast.

Wijzig RemoteApp icon in Windows Server 2012 R2

Het is dus met Windows Powershell redelijk eenvoudig om eigenschappen van de gepubliceerde software te wijzigen.

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2015/05/RemoteApp-wijzig-software-icon.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2015/05/RemoteApp-wijzig-software-icon.png?resize=150%2C100&ssl=1Martien van DijkWindows Server 2012RemoteAppChange RemoteApp Program icon Na het publiceren van een programma in RemoteApp wordt een standaard-icon toegewezen aan de software. In mijn geval heb ik verschillende batch-bestanden als programma met RemoteApp gepubliceerd. Dit omdat ik verschillende parameters wil meegeven tijdens het openen van het programma, zoals het direct uitloggen van de sessie,...it's all about Microsoft