Microsoft kiest Satya Nadella als nieuwe topman, en verliest bestuurslid

Satya Nadella nieuwe CEO van MicrosoftHet heeft iets meer meer tijd gekost dan verwacht, maar na Bill Gates en Steve Ballmer is Satya Nadella de derde CEO van Microsoft. Dit heeft Microsoft voor de opening van de beurs bekend gemaakt. De 46-jarige Nadella werkt al sinds 1992 bij Microsoft en was de laatste tijd hoofd van Cloud & Enterprise, een afdeling die clouddiensten ontwikkelt. Nu heeft Nadella grote plannen voor het computerbedrijf. ‘In de toekomst zal software belangrijker worden. Maar ook apparaten en diensten.’ aldus Nadella. Microsoft heeft een aparte pagina online gezet, zodat we kennis kunnen maken met de nieuwe CEO.

Bill Gates is niet langer bestuursvoorzitter van de raad van bestuur. Satya heeft Bill Gates gevraagd om meer tijd te steken in het bedrijf. Bill Gates zal straks een derde van zijn tijd gaan overleggen met ontwikkelaars. Bill Gates zal straks zijn rol gaan vervullen als Technical Advisor.

Moeilijke tijd voor Microsoft
Het is momenteel een moeilijke tijd voor Microsoft, om de overstap te maken naar een nieuwe CEO. Het bedrijf dat van oorsprong alleen software voor de computer ontwikkelde, moet mee transformeren met de tijd. De computerindustrie verschuift naar smartphones en tablets in combinatie met clouddiensten. Google en Apple lopen momenteel voor op Microsoft met deze ontwikkeling. Microsoft is o.a. met de Windows Phone en Office 365 een inhaalslag aan het maken. Het is aan Nadella de taak om deze inhaalslag voort te zetten.

Microsoft heeft recentelijk Nokia overgenomen, waardoor Nadella straks de leiding krijgt over 130.000 werknemers.

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/02/Satya-Nadella-nieuwe-topman-Microsoft.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/02/Satya-Nadella-nieuwe-topman-Microsoft.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftSatya NadellaMicrosoft kiest Satya Nadella als nieuwe topman, en verliest bestuurslid Het heeft iets meer meer tijd gekost dan verwacht, maar na Bill Gates en Steve Ballmer is Satya Nadella de derde CEO van Microsoft. Dit heeft Microsoft voor de opening van de beurs bekend gemaakt. De 46-jarige Nadella werkt al...it's all about Microsoft