Settings can’t be opened using the built-in Administrator account. Sign in with a different account and try again.

Na de installatie van Windows Server 2016 ben ik direct enthousiast begonnen met het configureren van de server, al na een paar klikken kreeg ik al de eerste melding in het beeld:

Settings cant be opened using the Built in Administrator account Sign in with a different account and try again

Settings can't be opened using the Built-in Administrator account Sign in with a different account and try again.

Toch wil ik graag de server kunnen configureren met het Built-in Administrator account. Waarom het standaard Administrator account geen instellingen kan openen is mij een beetje onduidelijk. Na verder testen blijkt dat Microsoft Edge, Calculator en meerdere Modern-UI Apps niet kunnen worden gebruikt. Dit ‘probleem’ is op te lossen met de onderstaande stappen:

1. Windowsplaatje+R en voer gpedit.msc in en druk op Enter.

Server 2016 Settings cant be opened using the Built in Administrator account Sign in with a different account and try again

2. Navigeer naar Computer Configuration\Windows Settings\Security Settings\Local Policies\Security Options.

Settings cant be opened using the Built in Administrator account Sign in with a different account and try again

3. Open de policy User Account Control: Admin Approval Mode for the Built-in Administrator account en zet deze op Enabled.

Settings cant be opened using the Built in Administrator account Sign in with a different account and try again 3

4. open de Command Line en voer gpupdate /force uit om de policy bij te werken of herstart de server.

Settings cant be opened using the Built in Administrator account Sign in with a different account and try again 4

Hierna kan je ook als Built-in Administrator instellingen doorvoeren en Modern-UI Apps openen met het Built-In Administrator account.

Mocht je weten waarom Microsoft dit heeft ingeschakeld laat het gerust in een reactie weten, ik ben erg benieuwd.

 

 

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2016/06/Server-2016-Settings-cant-be-opened-using-the-Built-in-Administrator-account-Sign-in-with-a-different-account-and-try-again-5.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2016/06/Server-2016-Settings-cant-be-opened-using-the-Built-in-Administrator-account-Sign-in-with-a-different-account-and-try-again-5.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows Server 2016Windows Server 2016Settings can't be opened using the built-in Administrator account. Sign in with a different account and try again. Na de installatie van Windows Server 2016 ben ik direct enthousiast begonnen met het configureren van de server, al na een paar klikken kreeg ik al de eerste melding in het beeld:Settings can't...it's all about Microsoft