SMTP Servers

Het verzenden van de mail gaat altijd via een SMTP-server. Dit kan een eigen opgezetten SMTP-server zijn, of een SMTP server van je ISP(Internet Service Provider).
Sommige bedrijven die hostingdiensten aanbieden zoals TransIP.nl, hebben een mogelijkheid om te mailen via je eigen domeinnaam. Wanneer men mailt met de mailserver zijn eigen domeinnaam, moet wel de uitgaande mail authenticatie ingeschakeld zijn. Deze inloggegevens zijn het zelfde als de gegevens die ingevuld zijn voor de binnenkomende mail.
De afkorting SMTP staat voor Simple Message Transfer Protocol.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2012/04/Oerzicht-SMTP-Servers.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2012/04/Oerzicht-SMTP-Servers.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoft ExchangeE-mail,Microsoft Exchange,SMTPSMTP Servers Het verzenden van de mail gaat altijd via een SMTP-server. Dit kan een eigen opgezetten SMTP-server zijn, of een SMTP server van je ISP(Internet Service Provider). Sommige bedrijven die hostingdiensten aanbieden zoals TransIP.nl, hebben een mogelijkheid om te mailen via je eigen domeinnaam. Wanneer men mailt met de mailserver...it's all about Microsoft