Anti-spam: SPAMfighter Exchange Module SEM

Recensie

Dé antispam oplossing voor uw zakelijke omgeving

SPAMfigher Exchange Module SEMEen mailserver kan niet zonder antispam filter, zeker nu onderzoek heeft uitgewezen dat 95% van alle e-mailverkeer uit spam bestaat. SPAMfighter biedt een gedegen oplossing om spamberichten te weren van een mailserver. In samenwerking met Microsoft heeft SPAMfighter een effectieve manier van filteren zodat de mailbox spamvrij blijft. Inmiddels maken miljoenen gebruikers in 237 landen gebruik van deze software, om zo een tsunami van spamberichten buiten de deur te houden. Gezien het feit dat overgrote deel van spamberichten schadelijke software bevatten worden niet alleen ongewenste spamberichten geweerd, maar ook de schadelijke software. Nog even een tip van onze kant: Je kunt zelf al heel veel spam voorkomen door je mailadres die op de website staat te versleutelen, dit kan met de software van www.codefoot.com.

Gebruik van SPAMfighter
Ik heb SPAMfighter geïnstalleerd in combinatie met Microsoft Exchange 2013 CU2 op een Windows Server 2012 omgeving. SPAMfighter Exchange Module SEM is een webapplicatie dat wordt beheerd vanuit de internetbrowser. Zelf heb ik dit als prettig ervaren en heb geen onstabiele factoren kunnen ontdekken. Doordat SPAMfighter Exchange Module SEM als een webapplicatie wordt beheerd kan je vanaf een willekeurig werkstation, in het netwerk, de administratieconsole op de server benaderen door de server over poort 5000 te benaderen. (voorbeeld: 192.168.16.2:5000) vanuit de webbrowser. Het is niet mogelijk om met meerdere gebruikers tegelijkertijd actief te zijn in de administratieconsole. Wat mij opviel bij het gebruik is dat de vertaling naar het Nederlands niet altijd even zuiver is, en dat bij het vertalen bepaalde woorden zijn overgeslagen. Zelf geef ik de voorkeur om in een productie omgeving de Engelstalige versie te gebruiken. In deze testomgeving heb Nederlands als taal gekozen.

Gebruikersvriendelijkheid
Na de installatie SPAMfighter Exchange Module SEM is bij het openen van software mogelijk om te kiezen uit de Nederlandse taal. Super handig wanneer je de Engelse taal niet goed beheerst. Dit brengt de software dichter bij de gebruiker, en wordt de toegankelijkheid van de software verbetert. De design van de software oogt eenvoudig en heeft een gestructureerde opbouw in het menu, dit is gemakkelijk in gebruik en geeft je snel een overzicht van de mogelijkheden die de software biedt.

Werkbalken
SPAMfighter Exchange Module biedt werkbalken die de gebruikers kunnen gebruiken om hun persoonlijke filterervaring te verbeteren. Gebruikers kunnen direct in hun Outlook profiel een e-mailbericht rapporteren door op ‘Block’ of op ‘Unblock’ te klikken. Zo creëert elke gebruiker een eigen blacklist.

OWA werkbalk
De ‘Outlook Webtoepassing’ werkbalk stelt gebruikers in staat e-mails te rapporteren aan het SPAMfighter Community Network door rechtstreeks in Outlook WebAccess te klikken op ‘Block’ of ‘Unblock’. Deze werkbalk kan persoonlijker worden gemaakt door de bedrijfslogo te verwerken in de werkbalk, zo probeert SPAMfighter de software dichter bij de gebruiker te brengen.

SPAMfighter werkbalk Exchange 2013

Mailboxen
De mailboxen worden door SPAMfighter Exchange module SEM automatisch gedetecteerd vanuit de Active Directory en toegevoegd in de console. De statistieken kunnen specifiek per mailbox worden bijgehouden, dit geeft het overzicht om te zien hoeveel spam er op een mailbox wordt tegengehouden.

beleidsregels
SPAMfighter maakt gebruik van beleidsregels voor individuele filterinstellingen. Via een beleid kunnen acties worden gedefinieerd welke moeten worden uitgevoerd wanneer een e-mailbericht wordt geblokkeerd of is geaccepteerd. Elke mailbox maakt gebruik van het standaard beleid. Deze kan op een eenvoudige manier worden aangepast naar een mailbox specifiek beleid.

VIRUSfighter
In de SPAMfighter Exchange Module SEM is de VIRUSfighter antivirus filter geïmplementeerd om e-mailberichten te scannen op virussen en deze te verwijderen. Wanneer al antivirus software in de organisatie aanwezig is, kan deze optie eenvoudig worden uitgeschakeld. Voor dit product is wel een extra licentie nodig.

SPAMfighter Verzender Filter
In dit filter wordt de whitelist en de blacklist beheerd. Hier kunnen individuele mailadressen worden geblokkeerd of worden toegelaten. Het is mogelijk om complete domeinnamen toe te voegen aan de whitelist of aan de blacklist. Er kan een whitelist of blacklist worden geïmporteerd of worden geëxporteerd. Persoonlijk vindt ik deze optie erg handig bij een migratie.

SPAMfighter inhouds filter
Zoals de naam al doet vermoeden. Deze filter doet de inhoud van een e-mailbericht scannen en op basis van deze bevindingen wordt een e-mailbericht wel geaccepteerd of geblokkeerd. Met dit filter is het mogelijk om woorden, woordgroepen en bijlagen te routering te definiëren die als veilig worden beschouwd – of welke als onveilig worden beschouwd.

SPAMfighter Community Filter
SPAMfighter gebruikt een hele andere strategie voor het vinden van spamberichten dan andere antispam software leveranciers. SPAMfighter maakt gebruik van een eigen community. Wanneer meerdere gebruikers een e-mailbericht rapporteren als spam, wordt dit e-mailbericht bij alle gebruikers gefilterd. In dit filter kan de “drempel’ worden aangegeven wanneer een e-mailbericht op basis vande beoordeling van andere SPAMfighter gebruikers als spam moet worden gemarkeerd.

SPAMfighter taalfilter
Dit filter kan e-mailberichten die in specifieke talen zijn geschreven blokkeren. Hier moet je simpelweg een vinkje zetten bij de betreffende talen waar je geen e-mail van wenst te ontvangen.

Conclusie
SPAMfighter heeft SPAMfighter Exchange Module SEM door de tijd heen ontwikkelt tot een ijzersterk product. SPAMfighter laat de software snijden aan twee kanten, en dat merkt de eindgebruiker. Deze vorm van filtering brengt de consument samen om een vuist te vormen tegen ongewenste e-mailberichten.

Voordelen

In het Nederlands beschikbaar Biedt een krachtige oplossing tegen spam Eenvoudig te installeren en te configureren Uitgebreide configuratie mogelijkheden
Nadelen

Gebrekkige Nederlandse vertaling

Afbeeldingen

Afbeeldingen

SPAMfighter Exchange module werkbalken
SPAMfighter Exchange module werkbalken
SPAMfighter Exchange module beleidsregels
SPAMfighter Exchange module werkbalken

Systeemvereisten

SPAMfighter Exchange Module systeemvereisten

Versie5.1.0.9 (meer versies)
Releasedatum:31-01-2014
Besturingssysteem:Windows Server 2000 of hoger
Mailserver:Microsoft Exchange Server 2000 of hoger
Werkgeheugen:Minimaal 256MB
Software:Interent Information Services(IIS)Microsoft .NET Framework 2.0 (Download via Windows Update)Microsoft Data Access Components 2.7 (Download via Microsoft)
[/sociallocker-bulk-1] https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/01/SPAMfighter-tested-with-Exchange-2013-CU3.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/01/SPAMfighter-tested-with-Exchange-2013-CU3.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkSoftware ReviewsAnti-spam,SPAMfighterit's all about Microsoft

About Martien van Dijk

Al bijna 10 jaar stroomt het heerlijke bloed van Microsoft door mijn aderen en ik ben oprichter en beheerder van WindowsTechBlog.nl. Naast mijn fulltime job als Netwerkbeheerder hou ik in mijn vrije tijd deze blog bij. Ik vindt het geweldig om mijn ervaringen en kennis met jullie te delen op deze blog.

Er is al 1 reactie

  1. Dat aantal landen is hard gegroeid?

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_in_2013

    Toen waren het er nog 195…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.