Vmware Workstation and Hyper-V are not compatible

Ik maak gebruik van Vmware Workstation 12 Pro voor het bouwen van mijn testomgevingen, nu heb ik recentelijk Hyper-V er naast geïnstalleerd, toevallig voor een ander artikel op deze blog:), en dat conflicteert met elkaar. Wanneer ik nu een virtuele machine wil starten in Vmware krijg ik de onderstaande melding:

VMware Workstation and Hyper-V are not compatible. Remove the Hyper-V role from the system before running VMware Workstation

Vmware Workstation and Hyper-V are not compatible. Remove the Hyper-V role from the system before running Vmware

Probleem
Vmware Workstation en Hyper-V conflicteren als ze naast elkaar op hetzelfde systeem worden gebruikt.

Oplossing

Na wat zoekwerk kwam ik erachter dat de service hypervisorlaunchtype automatisch door Windows wordt opgestart, deze service conflicteert met Vmware omdat deze dezelfde bronnen gebruiken. Dit probleem kan worden opgelost door de ‘hypervisorlaunchtype’ zodanig te configureren dat deze niet standaard met Windows opstart.

1. Open de Command Line met Administrator rechten.
2. Voer de onderstaande command in:

bcdedit /set hypervisorlaunchtype off

Vmware Workstation and Hyper-V are not compatible
3. Herstart de computer en het probleem is opgelost.

Als je weer gebruik wil maken van Hyper-V, moet deze weer worden ingeschakeld.

1. Open de Command Line met Administrator rechten.
2. Voer de volgende command in:

bcdedit /set hypervisorlaunchtype on (of auto start)

Vmware Workstation and Hyper-V are not compatible on the same machine
3. Herstart de computer.

Omdat de beide softwarepakketten gebruik maken van dezelfde bronnen conflicteren ze met elkaar. Hyper-V is onderdeel van het Windows besturingssysteem en start automatisch op en zorgt ervoor dat VMware zijn virtuele machines niet kan starten.

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2016/05/Vmware-Workstation-and-Hyper-V-are-not-compatible-Windows-10.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2016/05/Vmware-Workstation-and-Hyper-V-are-not-compatible-Windows-10.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows 10Hyper-V,Windows 10Vmware Workstation and Hyper-V are not compatible Ik maak gebruik van Vmware Workstation 12 Pro voor het bouwen van mijn testomgevingen, nu heb ik recentelijk Hyper-V er naast geïnstalleerd, toevallig voor een ander artikel op deze blog:), en dat conflicteert met elkaar. Wanneer ik nu een virtuele machine wil starten in...it's all about Microsoft