cor gevraagd, 3 jaar geleden

Ik heb een vraag,
Ik heb een fysieke server draaien met server 2012r2 essentials, ik heb daarop een hyper-v draaien met server 2012r2 standaard.
op die hyper-v server draait exchange server 2010 maar ik wil die owa website bereiken via internet, maar ik krijgt dat niet voor elkaar, op de fysieke server draait een webserver met verschillende websites, is het mogelijk om de poorten te veranderen op de hyper-v server van de owa website?
 
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

2 Antwoorden
Martien van Dijk Staf beantwoord, 3 jaar geleden

Ha Cor! Dat is moeilijk. Het is zonde van de tijd om het te proberen, het kan theoretisch wel maar ActiveSync staat ingesteld op poort 443, dat is niet aan te passen. Je zal denk sowieso tegen problemen aanlopen. Gebruikt de webserver HTTPS? Als dat niet het geval is, dan kan je poort 443 gewoon in de NAT op je router forwarden naar de Exchange server. 

Martien van Dijk Staf beantwoord, 3 jaar geleden

Het is mogelijk om een mailserver te koppelen aan een subdomein. Voeg het subdomein toe aan de ‘accepted domains’ op de Exchange server. Vervolgens laat je een MX-record verwijzen naar het externe IP-adres van de mailserver en zet je poort 25 op de router open naar de mailserver toe.
Om HTTPS te gebruiken voor OWA en voor ActiveSync moet poort 443(HTTPS) geforward zijn, in de router, naar de mailserver toe. En zorg ervoor dat de firewall verkeer over poort 443 doorlaat. In principe hoef je op de mailserver verder niks aan te passen.
Kan je vanaf extern telnetten naar de mailserver? (in de Command Prompt, voer deze commando uit: telnet WAN-IP 25)

Je moet ingelogd zijn om een vraag te kunnen stellen of Registeer registreer om een antwoord te geven op deze vraag.

Forums › Categorie: Microsoft Exchange (alle versies) › Exchange OWA website. 0 Stem omhoog Stem omlaag cor gevraagd, 3 jaar geleden Ik heb een vraag, Ik heb een fysieke server draaien met server 2012r2 essentials, ik heb daarop een hyper-v draaien met server 2012r2 standaard. op die hyper-v server draait exchange server 2010 maar ik...it's all about Microsoft