ForumsCategorie: Microsoft Exchange (alle versies)Foutmelding preparead voor installatie exchange
CorstiaanM gevraagd, 4 jaar geleden

Beste,  

Na dit commando (.\setup /Preparead /IAcceptExchangeServerLicenseTerms /OrganizationName:”Naam”) uitgevoerd te hebben wordt de volgende error log gegenereerd:

[07-22-2014 09:36:33.0289] [0] Starting Microsoft Exchange Server 2013 Service Pack 1 Setup
[07-22-2014 09:36:33.0289] [0] **********************************************
[07-22-2014 09:36:33.0289] [0] Local time zone: (UTC+01:00) Amsterdam, Berlijn, Bern, Rome, Stockholm, Wenen.
[07-22-2014 09:36:33.0289] [0] Operating system version: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0.
[07-22-2014 09:36:33.0305] [0] Setup version: 15.0.847.32.
[07-22-2014 09:36:33.0305] [0] Logged on user: RLC\Administrator.
[07-22-2014 09:36:33.0305] [0] The registry key, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ExchangeServer\V15\Setup, wasn’t found.
[07-22-2014 09:36:33.0336] [0] Command Line Parameter Name=’preparead’, Value=”.
[07-22-2014 09:36:33.0336] [0] Command Line Parameter Name=’iacceptexchangeserverlicenseterms’, Value=”.
[07-22-2014 09:36:33.0336] [0] Command Line Parameter Name=’organizationname’, Value=’De_Rooy’.
[07-22-2014 09:36:33.0336] [0] Command Line Parameter Name=’sourcedir’, Value=’C:\Users\Administrator\desktop\SW_DVD9_Exchange_Svr_2013w_SP1_MultiLang_Std_Ent_MLF_X19-35118′.
[07-22-2014 09:36:33.0430] [0] RuntimeAssembly was started with the following command: ‘/Preparead /IAcceptExchangeServerLicenseTerms /OrganizationName:De_Rooy /sourcedir:C:\Users\Administrator\desktop\SW_DVD9_Exchange_Svr_2013w_SP1_MultiLang_Std_Ent_MLF_X19-35118’.
[07-22-2014 09:36:33.0430] [0] The registry key, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Exchange\v8.0, wasn’t found.
[07-22-2014 09:36:33.0430] [0] The registry key, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ExchangeServer\v14, wasn’t found.
[07-22-2014 09:36:33.0430] [0] The registry key, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ExchangeServer\V15\Setup, wasn’t found.
[07-22-2014 09:36:33.0430] [0] Copying Files…
[07-22-2014 09:36:33.0445] [0] Starting copy from C:\Users\Administrator\desktop\SW_DVD9_Exchange_Svr_2013w_SP1_MultiLang_Std_Ent_MLF_X19-35118\Setup\ServerRoles\Common to C:\Windows\Temp\ExchangeSetup.
[07-22-2014 09:36:36.0022] [0] Finished copy from C:\Users\Administrator\desktop\SW_DVD9_Exchange_Svr_2013w_SP1_MultiLang_Std_Ent_MLF_X19-35118\Setup\ServerRoles\Common to C:\Windows\Temp\ExchangeSetup.
[07-22-2014 09:36:36.0022] [0] File copy complete. Setup will now collect additional information needed for installation.
[07-22-2014 09:36:36.0022] [0] Assembly dll file location is C:\Windows\Temp\ExchangeSetup\Microsoft.Exchange.Setup.Console.dll
[07-22-2014 09:36:36.0194] [0] [ERROR] Er is een poging gedaan een assembly te laden vanuit een netwerklocatie. Hierdoor kan de assembly in een sandbox worden geplaatst in eerdere versies van .NET Framework. In deze versie van .NET Framework wordt CAS-beleid niet standaard ingeschakeld. Deze laadbewerking kan daarom gevaarlijk zijn. Als deze laadbewerking niet is bedoeld om de assembly in een sandbox te plaatsen, moet u de schakeloptie loadFromRemoteSources inschakelen. Zie http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=155569 voor meer informatie.
[07-22-2014 09:36:36.0194] [0] CurrentResult SetupLauncherHelper.loadassembly:444: 1
[07-22-2014 09:36:36.0194] [0] The Exchange Server setup operation didn’t complete. More details can be found in ExchangeSetup.log located in the <SystemDrive>:\ExchangeSetupLogs folder.
[07-22-2014 09:36:36.0194] [0] CurrentResult main.run:235: 1
[07-22-2014 09:36:36.0194] [0] The registry key, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ExchangeServer\V15\Setup, wasn’t found.
[07-22-2014 09:36:36.0194] [0] CurrentResult setupbase.maincore:396: 1
[07-22-2014 09:36:36.0194] [0] End of Setup
[07-22-2014 09:36:36.0194] [0] **********************************************

Administrator heeft de juiste rechten. Nu is het domein al ingericht en moet exchange worden geïnstalleerd op een global catalog server. De DC is de oude server en zal binnenkort, nadat alles draait op de nieuwe server worden uitgeschakeld.

Ik ga er van uit dat ik de parameter “OrganizationName” moet gebruiken? of moet dit alleen worden gebruikt bij een niet ingericht domein dus waar nog geen OU, groepen en users zijn aangemaakt.

Het vervelde is wel dat de server Nederlandstalig is en exchange uiteraard Engels is.  

 

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.

Mvg,

CorstiaanM

3 Antwoorden
Beste Antwoord
CorstiaanM beantwoord, 4 jaar geleden

Ha,
Het is opgelost. De bestanden moesten via properties worden Unblock.
Idd marco heb later ook de naam van de map gewijzigd, werkt wat makkelijker.
De bestanden stonden al op het bureaublad;)
 
Bedankt voor jullie hulp. dit is echt een top site. Ga zo door Martien!
Mvg,
Corstiaan

Martien van Dijk Staf beantwoord, 4 jaar geleden

Corstiaan, We hebben meer informatie nodig als we dit probleem willen troubleshooten. De ‘schema preperation’ mag niet vanaf een netwerklocatie worden uitgevoerd. Het beste is om dit direct vanaf het installatie medium te doen, of de installatie bestanden op het bureaublad plaatsen al dan wel niet in een map. Zijn alle prereqs geïnstalleerd? Zie hiervoor deze pagina: Installatie Exchange 2013 in Windows Server 2012 Wil de log (locatie: <SystemDrive>:\ExchangeSetupLogs) op het forum plaatsen? 
Het verschil in taal kan problemen veroorzaken. De /OrganizationaName parameter moet gebruikt worden als er nog geen OrganizationName voor Exchange 2013 bestaat. Als dit een schone installatie is van Exchange moet deze wel gebruikt worden.

Martien van Dijk Staf beantwoord, 4 jaar geleden

Corstiaan, top dat het probleem is opgelost. Bedankt! 

Je moet ingelogd zijn om een vraag te kunnen stellen of Registeer registreer om een antwoord te geven op deze vraag.

Forums › Categorie: Microsoft Exchange (alle versies) › Foutmelding preparead voor installatie exchange 0 Stem omhoog Stem omlaag CorstiaanM gevraagd, 4 jaar geleden Beste,   Na dit commando (.\setup /Preparead /IAcceptExchangeServerLicenseTerms /OrganizationName:”Naam”) uitgevoerd te hebben wordt de volgende error log gegenereerd: Starting Microsoft Exchange Server 2013 Service Pack 1 Setup ********************************************** ...it's all about Microsoft