Warning On Transaction Time

Wanneer je op de website mxtoolbox.com gebruik maakt van de tool MX lookup, om de MX Records van een domein te controleren dat de volgende melding verschijnt:

Microsoft Exchange 2010 Warning On Transaction Time

Er zijn twee foutmeldingen zichtbaar:
1. Reverse DNS Failed! This is a problem.. 
2. 5.866 seconds – Warning on Transaction Time

Reverse DNS Failed! This is a problem..

Bij foutmelding 1 wordt het WAN-adres van de mailserver en de hostname niet worden omgezet door de DNS server. Twee dingen kunnnen hiervan de oorzaak zijn.
– Het WAN-adres in de DNS verwijst niet naar de hostname. Dit kan opgelost worden bij de DNS beheerder van het desbetreffende maildomein. Er moet een A-record worden aangemaakt in de DNS die verwijst naar de hostname (bijv:mail.domeinnaam.nl)
– De hostname verwijst niet naar het WAN-adres van de mailserver. Dit kan op dezelfde wijze opgelost worden als het vorige voorbeeld. Alleen dan worden de zaken omgedraaid. Nu moet de hostname in de DNS gaan verwijzen naar het WAN-adres van de mailserver.

Warning On Transaction Time

Logischerwijs gesproken ga je bij deze melding de oplossing zoeken bij de Fiewall of bij de internetsnelheid/snelheid mail server.
Je komt dan snel tot de conclusie dat de snelheid van het netwerk geen isseu is. Omdat deze melding te maken heeft met de Tarpitinterval van de Microsoft Exchange Server.

Wat is Tarpitinterval?
Tarpitinterval wordt gebruikt door de Receive Connector van de Microsoft Exchange server. In Microsoft Exchange 2010 staat deze interval standaard ingesteld op 5 seconden. Met deze instelling wordt er een vertraging geactiveerd voor het ontvangen van mail van externe mailservers. Deze vertraging maakt het moeilijk voor spammers om legitieme e-mailadressen te vinden in een domain met behulp van zogenaamde Directory harvesting aanvallen.
Het is goed nieuws dat sinds Microsoft Exchange 2007 deze functie automatisch staat ingeschakeld. In Microsoft Exchange 2003, was er een register bewerking nodig om deze functie in te schakelen.

Via de Exchange Management Shell is te achterhalen van de tarpitinterval is van de Exchange Server. Ook kan deze gewijzigd worden. De Microsoft Management Shell is op de volgende manier te openen:
Start >> All Programs >> Microsoft Exchange Server [versie] >> Microsoft Exchange Management Shell

Om te achterhalen wat de tarpitinterval is, gebruik de volgende command:

Get-ReceiveConnector | select name,tarpitinterval

Microsoft Exchange 2010 tarpit interval

De tarpitinterval kan gewijzigd worden naar maximaal 10 minuten. Maar wij willen nu de waarschuwing laten verdwijnen uit mxtoolbox, dit kan door de tarpitinterval op 0 seconden te zetten. Dit kan ingesteld worden met de volgende command:

Set-ReceiveConnector "Default SCCM-Server" -tarpitinterval 00:00:00

(h/m/s)
Microsoft Exchange 2010 set tarpitinterval

Wanneer je nu opnieuw op de website mxtoolbox.com de test draait, zie je dat de meldingen compleet verdwenen zijn.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2012/06/Exchange-2010-warning-on-Transaction-Time.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2012/06/Exchange-2010-warning-on-Transaction-Time.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoft ExchangeMicrosoft Exchange,MX lookup,warning on transaction timeWarning On Transaction Time Wanneer je op de website mxtoolbox.com gebruik maakt van de tool MX lookup, om de MX Records van een domein te controleren dat de volgende melding verschijnt:Er zijn twee foutmeldingen zichtbaar: 1. Reverse DNS Failed! This is a problem..  2. 5.866 seconds - Warning on Transaction TimeReverse DNS...it's all about Microsoft