DVD afspelen in Windows 10 eenvoudiger

In tegenstelling tot de vorige versies van Windows, ondersteund Windows 10 standaard MKV-bestanden. In de vorige versies van Windows waren codecs of extra software, zoals VLC Media Player, vereist voor het afspelen van video’s. Dit is in Windows 10 verleden tijd.

De ondersteuning voor .mkv-bestandsformaat was voorheen niet geïntegreerd in de besturingssystemen van Windows. Voor de lezers die hier nog niet van op de hoogte zijn, .mkv-bestanden zijn erg in trek bij illegale downloaders. Matroska is een populaire opensource container voor het opslaan één of meerdere audio-, video- en ondertitelingstracks in één bestand. In build 9860 zal Matroska wel standaard ondersteund worden. Wil je dit testen in Windows 10, je kan MKV-bestanden downloaden via Jellyfish.

Download en installeer Windows 10, loop je tegen problemen aan? We zien je dan graag op onze forums.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/10/Windows-10-ondersteund-MKV.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/10/Windows-10-ondersteund-MKV.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftWindows 10Windows 10,Windows 10 Technical PreviewDVD afspelen in Windows 10 eenvoudiger In tegenstelling tot de vorige versies van Windows, ondersteund Windows 10 standaard MKV-bestanden. In de vorige versies van Windows waren codecs of extra software, zoals VLC Media Player, vereist voor het afspelen van video's. Dit is in Windows 10 verleden tijd.De ondersteuning voor .mkv-bestandsformaat...it's all about Microsoft