Windows 10 29 juli op de markt

Het langverwachte Windows 10 komt op 29 juli 2015 op de markt. Dat zegt Terry Myerson in een blogartikel. Deze datum is geen verrassing; AMD-directeur Lisa Su noemde al eerder eind juli als releasedatum.

Bestaande gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 krijgen vanaf 29 juli een gratis upgrade naar Windows 10 aangeboden. Tevens worden nieuwe apparaten vanaf deze datum voorzien van Windows 10. Bestaande gebruikers krijgen sinds maandag een pup-up notificatie met de mededeling dat Windows 10 kan worden gereserveerd. Na de reservering krijgt de gebruiker een melding wanneer Windows 10 klaarstaat en kan worden gedownload om deze vervolgens te installeren. De notificatie wordt onderin de taakbalk weergegeven.

Windows 10 gratis upgrade icon

Bij een muisklik op het icoontje wordt een dialoogvenster weergegeven die de gebruiker de mogelijkheid geeft om Windows 10 gratis te reserveren.
Release Date Windows 10

Windows 10-edities
Bij Windows 10-edities is er weinig verandering ten opzichte van de vorige Windows-edities. In een blogartikel maakte Microsoft eerder de Windows 10-edities bekend.

Windows 10 Home
Deze editie is bedoelt voor de thuisgebruikers, de gewone consument. Deze editie bevat onder andere de persoonlijke assistent Cortana, de nieuwe Microsoft Edge browser en Windows Hello gezichtsherkenning.

Windows 10 Mobile
Deze editie is ontworpen om de Windows 10-interface naar de mobiele apparaten te brengen. Deze editie is geoptimaliseerd voor de smartphone en tablet. De universele Apps die ontworpen zijn voor Windows 10 Home zijn tevens beschikbaar voor Windows 10 Mobile, zoals de nieuw versie van Office. Windows 10 Mobile heeft een nieuwe feature in petto die zeker het vemelden waard is, namelijk Continuum for phone. Deze feature geeft de mogelijkheid om de smartphone aan te sluiten op een groot beeldscherm met een muis en toetsenbord en deze vervolgens te gebruiken als een computer.

Windows 10 Pro
Deze editie is beschikbaar voor de desktop en tablet. Deze editie is gebouwd op de basis van Windows 10 Home en bezit aanvullende functies voor klein zakelijk gebruik. Deze editie bevat onder andere de nieuwe Windows Update for Business.

De bovenstaande edities, Windows 10 Home, Windows 10 Mobile en Windows 10 Pro, worden door Microsoft op 29 juli als een gratis upgrade aangeboden aan de bestaande gebruikers van Windows 7, WIndows 8.1 en Windows Phone 8.1.

Windows 10 Enterprise
Deze versie is gebaseerd op Windows 10 Pro en bevat meer geavanceerde functies voor het midden en grootbedrijf. Deze editie heeft onder andere de aanvullende functie Long Term Servicing Branches aan boord. Dit is een aanvullende optie op de Windows Update for Business en geeft meer controle in de manier waarop updates worden aangeboden en op welk moment de update plaatsvindt.

Windows 10 Education
Deze editie is gebaseerd op de Windows 10 Enterprise en is bedoeld voor onderwijsinstellingen. Deze editie is alleen beschikbaar via een Academic Volume Licensing overeenkomst.

Windows 10 Mobile Enterprise
Deze editie is bedoeld voor de zakelijke gebruiker met een smartphone. Deze editie is alleen beschikbaar voor gebruikers met een Volume Licensing overeenkomst. Deze editie bevat meer software voor meer mobile security zoals Mobile Device Management en ontvangt de veiligheidsupdates direct. Tevens geeft deze editie beheerders meer controle over de updates.

Microsoft maakt edities van Windows 10 Enterprise en Windows Mobile Enterprise voor industriële machines, zoals ATM’s, retail point of sale systemen, handheld terminals en industriële robots en Windows 10 IoT Core voor Internet-Of-Things toepassingen zoals koelkasten, vriezers en ander klein apparatuur. Hiermee gaat Microsoft de concurrentie aan met Google die ook werkt aan een iot-besturingssyteem.

https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2015/06/Windows-10-Release-date-29-july-2015.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2015/06/Windows-10-Release-date-29-july-2015.png?resize=150%2C100&ssl=1Martien van DijkWindows 10Windows 10Windows 10 29 juli op de markt Het langverwachte Windows 10 komt op 29 juli 2015 op de markt. Dat zegt Terry Myerson in een blogartikel. Deze datum is geen verrassing; AMD-directeur Lisa Su noemde al eerder eind juli als releasedatum.Bestaande gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 krijgen vanaf 29 juli...it's all about Microsoft