Windows 7 geen geluid

Windows 7 no gain control

Er is niks frustrerender als je een filmpje aan het kijken bent en je mist het geluid. Ik liep onlangs bij een Windows 7-computer tegen dit probleem aan. Ik dacht dat het probleem snel opgelost zou zijn, maar tijdens het troubleshooten van het probleem kwam ik erachter dat het probleem veel dieper in het besturingssysteem moest worden gezocht.

Probleemstelling
De geluidskaart van de computer functioneerde naar behoren, mijn audioapparaten werden herkend in Windows. De audio drivers zijn up-to-date en de BIOS is geheel geüpdated. Het audioapparaat staat ook als standaard ingesteld bij de geluidsinstellingen. Dit gecontroleerd door met de rechtermuisknop te klikken op het icoontje in de taakbalk. Maar als je geluid afspeelde hoorde je helemaal niks, dat is erg frustrerend. Het icoontje in de taakbalk zag eruit als de afbeelding hieronder:

Windows 7 geluidsniveau slider niet zichtbaar

Er is een rood kruis zichtbaar bij het geluid. Oké, denk je dan, dat is logisch; je geluid staat uitgeschakeld. Niet dus! Als je met de muis over de icoontje heengaat zegt deze dat er geen audioapparaten zijn gedetecteerd, terwijl mijn apparaten wel degelijk zijn aangesloten. Bij het openen van de eigenschappen bij een afspeelapparaat bij tabblad ‘Niveaus’ is er geen slider zichtbaar, waar deze wel zou moeten zijn!

Windows 7 no sound

Dan maar even kijken wat de automatische probleemoplosser zegt, en deze geeft aan dat er ‘Geen geluidsapparaten zijn gedetecteerd’, terwijl dat niet zo is.

Oplossing
Dit probleem was op een computer die voor zakelijke doeleinden werd gebruikt met bedrijfsspecifieke software die allemaal een database hadden met verschillende koppelingen. Het uitvoeren van een herinstallatie zou een hoop tijd gaan kosten. Ik heb alle adviezen en mogelijke oplossingen op het internet gelezen en toegepast en nog steeds heb ik geen geluid. Na een paar uur eindelijk de oplossing:

Er is blijkbaar iets gebeurd in het register dat de gebruikers alle rechten ontzegt op het Windows Audio proces. Volgens het register zijn de gebruikers niet meer gemachtigd, dit kan je controleren via de regedit te gaan naar HKEY_LOCAL_Machine\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\MMDevices\Audio\Render en klik met de rechtermuisknop op de sleutel Render en te gaan naar Machtigingen. Hier moeten twee gebruikers zijn toegevoegd:

  • AudioEndpointBuilder
  • AudioSrv

Windows 7 volume slider niet aanwezig

Als deze twee gebruikers niet aanwezig zijn, is dit het probleem. Deze gebruikers kunnen niet met de hand worden toegevoegd. Om de gebruikers en programma’s weer toegang te geven tot het Windows Audio proces met de NetworkService en de LocalService Administrator rechten krijgen.

Open de Command Prompt met Administrator rechten en voer de onderstaande commando’s uit:

net localgroup Administrators /add networkservice
net localgroup Administrators /add localservice

Windows 7 geluid werkt niet meer

Herstart vervolgens de computer en het geluid zal weer functioneren. Let op! door de twee bovenstaande commando’s uit te voeren is je computer minder veilig. Je kan dit weer terugzetten door de /add parameter te vervangen door /delete.

Er is nog één andere manier om het probleem op te lossen; een herinstallatie van Windows 7.

Heb je nog andere adviezen om het probleem op te lossen, voel je vrij om dat in een reactie weer te geven.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/11/Windows-7-geluid-werkt-niet.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2014/11/Windows-7-geluid-werkt-niet.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkMicrosoftWindows 7Windows 7Windows 7 geen geluid Windows 7 no gain control Er is niks frustrerender als je een filmpje aan het kijken bent en je mist het geluid. Ik liep onlangs bij een Windows 7-computer tegen dit probleem aan. Ik dacht dat het probleem snel opgelost zou zijn, maar tijdens het troubleshooten van...it's all about Microsoft