Windows 8 extern bureaublad instellen

Windows 8 configure Remote Desktop

Vanaf Windows 95 heeft Microsoft een optie in het besturingssysteem gebouwd die het mogelijk maakt om de computer vanaf een andere computer over te nemen. Je doet dan letterlijk vanaf een computer inloggen in een andere computer. Je kan dit in Windows 8 op de volgende manier configureren.

De Windows 8 computer overnemen kan alleen als er Windows 8 Pro/Enterprise is geïnstalleerd.

Typ in het startmenu configuratiescherm en open vervolgens het configuratiescherm.

Windows 8 configureren voor Extern Bureaublad

Klik vervolgens op Systeem.

Configure Windows 8 for Remote Desktop

Klik daarna links in het menu op Instellingen voor externe verbindingen.

Windows 8 extern bureaublad

Nu wordt het scherm voor de externe verbindingen geopend. Zoals je ziet, staat dit standaard in Windows 8 uitgeschakeld. Schakel de externe verbinding in door Externe verbindingen met deze computer toestaan aan te vinken. Haar vervolgens het vinkje bij Alleen verbindingen toestaan[…](aanbevolen) weg.

Windows 8 remote desktop connection

Via Gebruikers selecteren kan je gebruikers toevoegen die rechten mogen krijgen voor het extern inloggen op deze computer. Standaard heeft de lokale Administrator al rechten voor externe toegang. Klik nadat de gebruikers zijn geselecteerd op Toepassen.

U kunt geen verbinding maken met een pc in de sluimer- of slaapstand. Zet de instellingen voor de sluimer- en slaapstand op de externe pc daarom op Nooit.

In Windows 8 wordt standaard de poort 3389 in de Windows firewall opengezet. Het is nu mogelijk om vanaf een andere computer in hetzelfde netwerk vanaf afstand in te loggen in deze computer. Open op een ander systeem de Remote Desktop Connection en voer de naam of het IP-adres van de betreffende computer in die je wil overnemen.

Windows 7 remote desktop connection to Windows 8

Je krijgt een nu een scherm te zien waar de credentials kunnen worden ingevoerd. Voer bij gebruikersnaam de computernaam en de gebruikersnaam in en vervolgens het wachtwoord. Wanneer je het Windows 8 systeem hebt ingericht met je Microsoft-account, moet je de gegevens van je Microsoft-account gebruiken. In dat geval is de computernaam niet nodig.

Wndows 7 remote desktop connection

Klik op OK en je kan inloggen op de externe computer.

Heb je wat aan dit artikel gehad of heb je nog vragen. Laat gerust een reactie achter.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/09/Windows-8-Remote-Desktop-Connection.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/09/Windows-8-Remote-Desktop-Connection.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows 8extern bureaublad,Remote Desktop Connection,Windows 8Windows 8 extern bureaublad instellen Windows 8 configure Remote Desktop Vanaf Windows 95 heeft Microsoft een optie in het besturingssysteem gebouwd die het mogelijk maakt om de computer vanaf een andere computer over te nemen. Je doet dan letterlijk vanaf een computer inloggen in een andere computer. Je kan dit in...it's all about Microsoft