Dit is nieuws wat Microsoft, een maand voor het uitbrengen van Windows 8, beslist niet wil horen. Volgens Intel-topman Paul Otellini wordt het Windows 8 besturingssysteem vrijgegeven voordat het volledig is afgemaakt, zo meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Paul Otellini zou dit hebben aangegeven op een Intel-evenement voor Intel-medewerkers in Taiwan.

Paul Ottelini
Het is niet ongebruikelijk dat software wordt vrijgegeven alvorens deze helemaal af is, in de meeste gevallen wordt de software juist vrijgegeven terwijl deze nog vol verborgen fouten zit. Dit is een typische 80/20 strategie die de softwarefabrikanten gebruiken. Een strategie waarbij 80 procent van de software foutloos is en de resterende 20 procent te duur is om te bereiken. Microsoft heeft Windows XP en Windows 7 ook in oktober uitgebracht. Vista was oorspronkelijk gepland voor oktober 2006, maar werd uitgesteld tot januari 2007. Maar laten we het nou niet over Vista gaan hebben, want dit besturingssysteem is een regelrechte ramp geworden voor Microsoft. Natuurlijk zit er een gedachte achter deze strategie. Microsoft staat te popelen om Windows 8 vrij te geven voor de kerstdagen, en zal alles op alles zetten om de deadline van oktober te halen. Zelfs als dat betekend dat er een Windows 8 besturingssysteem bij u thuis wordt afgeleverd dat vol zit met fouten. Deze fouten zal Microsoft daarna natuurlijk met nieuwe updates en service packs oplossen.

Even terug naar Otellini, de opmerking die deze man maakt over Windows 8 mag wel bestempelt worden als opmerkelijk. Windows 8 wordt al door menig persoon bekritiseert en als Intel nu suggereert dat Windows 8 een besturingssysteem is wat veel fouten bevat in het eindproduct, kan de consument wel eens de keuze maken om Windows niet 8 aan te schaffen, of de koop uitstellen. Wat betekend dat er minder nieuwe systemen zullen worden verkocht, voor Intel betekend dat de omzet in verkoop van hardware zal dalen.

Laten we nu even teruggaan naar de tijd van Windows 2000. In die tijd zijn 36.000 fouten in het eindproduct van het besturingssysteem blijven zitten. Geen enkel besturingssysteem van Microsoft is waterdicht geweest bij uitkomst, en ik denk zelf dat in Windows 7 ook nog wel fouten zitten die (nog) niet zijn opgelost. Hotfixes, updates en Service Packs moeten de Microsoft besturingssystemen helemaal oplappen totdat er weer een nieuwe versie op de markt komt.

Dit gezegd zijnde, is Windows 8 het meest geteste, reviewde en afgewerkte besturingssysteem in de geschiedenis van Microsoft. Wij kijken ernaar uit om Windows 8 26 oktober te kunnen omarmen als het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Wat denk jij van Windows 8? Wordt deze te vroeg los gelaten, of is het gewoon een storm in een glas water?

UPDATE: Intel heeft inmiddels een reactie gegeven op de uitspraak van Paul Ottelini.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/07/Windows-8-eind-oktober-beschikbaar.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/07/Windows-8-eind-oktober-beschikbaar.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows 8Windows 8Dit is nieuws wat Microsoft, een maand voor het uitbrengen van Windows 8, beslist niet wil horen. Volgens Intel-topman Paul Otellini wordt het Windows 8 besturingssysteem vrijgegeven voordat het volledig is afgemaakt, zo meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Paul Otellini zou dit hebben aangegeven op een Intel-evenement voor Intel-medewerkers...it's all about Microsoft