Windows 8 Join Domain

In het vorige artikel hebben we laten nzien hoe de DHCP-server geconfigureerd kan worden op de Server Core. De werkstations krijgen nu een IP-adres van deze DHCP-server en kunnen nu de server benaderen. Dit artikel is het gevolg van de artikel zoals net is aangegeven, maar je kan dit artikel ook los van het andere gebruiken.

Klik met de rechtermuisknop op This PC en klik vervolgens op Properties.

Windows 8 join domain

Als My Computer niet op het bureaublad zichtbaar is, klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, kies in het submenu voor Pesonalize, klik vervolgens links in het actiepaneel voor Change desktop items zet vervolgens een vinkje bij het object My Computer.

Klik in het volgende dialoogvenster op Change settings.

Windows 8 lid maken van het domein

Nu wordt er een nieuw dialoogvenster geopend.

Windows 8 join windows domain

De computer kan op twee manieren lid worden gemaakt van het domein:

  • To use a wizard to join a domain or workgroup, click network ID.
  • To rename this computer or change its domain or workgroup, click Change.

Met de bovenste optie wordt er gebruik gemaakt van een wizard om de computer lid te maken van het domein. Deze optie is speciaal bedoelt voor de beginnende gebruiker. De andere optie geeft de mogelijkheid om de gegevens direct in te voeren. Klik op Change.

how to join a domain with Windows 8

Geef de computer een gebruikersvriendelijke naam en voer de domeinnaam in, klik vervolgens op OK. Nu worden moeten de credentials van de domein administrator worden ingevuld. Let op dat je wel voor de gebruikersnaam de domeinnaam van het betreffende domein invult, klik vervolgens op OK.

Windows 8 lid maken van een domein

De Windows 8 computer is succesvol lid gemaakt van het domein.

Windows 8 computer name domain change

Nadat de computer opnieuw is opgestart kan er worden ingelogd met een domeingebruiker. Wanneer de gebruiker geen administrator is, zal je erachter komen dat je bij elke software installatie of bij elke configuratie wijziging de gegevens van de domein administrator moet invoeren. Dit kan je oplossen door de groep Domain Users local admin te maken op de computer. Alle domeingebruikers zijn standaard lid van deze groep. Je kan deze wijziging nog doorvoeren alvorens je de computer een herstart geeft, klik in dit geval op Restart Later.

Windows 8 domeingebruiker configureren als local admin

Klik met de rechtermuisknop op My Computer en kies in het submenu vervolgens voor Manage

make domain user local admin in Windows 8

klik in het volgende scherm links in de tree op Local Users and Groups en vervolgens in het rechterpaneel op Groups.

Windows 8 lid maken van het domein

Dubbelklik op de groep Administrators. Voeg hier de groep Domain Users toe.

Windows 8 add domain users to local admin group

Klik vervolgens op Apply en herstart de computer, de domein wijziging moet immers nog doorgevoerd worden.

Na het herstart van de computer kan je met een domeingebruiker inloggen op het domein. Wil je lokaal inloggen op de computer, voer dan ‘.\[gebruikersnaam]’ als gebruikersnaam en vervolgens het wachtwoord.

Windows 8 logon on domain

Mocht je nog vragen hebben of tegen problemen aanlopen, laat gerust een reactie achter. Je kunt ook een topic starten op ons forum.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/11/Windows-8-lid-maken-van-het-domein.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/11/Windows-8-lid-maken-van-het-domein.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows 8Domain Controller,Windows 8,Windows 8.1Windows 8 Join Domain In het vorige artikel hebben we laten nzien hoe de DHCP-server geconfigureerd kan worden op de Server Core. De werkstations krijgen nu een IP-adres van deze DHCP-server en kunnen nu de server benaderen. Dit artikel is het gevolg van de artikel zoals net is aangegeven, maar...it's all about Microsoft