Windows 8 Release Preview

Op 31 mei bracht Microsoft de laatste pre-release versie van Windows 8. Deze bevat Internet Explorer 10, nieuwe Windows 8 apps voor het aansluiten van Hotmail, SkyDrive, Messenger en nog veel meer. Ook bevat de Windows Store meer dan honderd bijgewerkte apps. In de Windows 8 Release Preview ligt volgens Microsoft de nadruk op contacten en apps. Ook de totale nieuwe technologie van sociale media moet de consument doen verbinden met de mensen om hem heen. De laatste pre-release van Windows 8 kunnen we gebruiken tot 15 januari 2013, we kunnen Windows 8 dus 7 maanden gaan testen. Wanneer je Windows 8 Release Preview wilt testen, kunt u deze Virtueel Installeren in Oracle VirtualBox, door middel van de volgende handleiding: Installeer Windows 8 Virtueel

Windows 8 Release Preview: [DOWNLOAD]
Windows 8 Release Preview Product Key: TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF

Windows 8 systeemeisen

Windows 8 kan werken met dezelfde systeemeisen van Windows 7

OnderdeelVereist
Processor• Minimaal: 1 GHz of sneller
Werkgeheugen• Minimaal: 1GB (32-bits) of 2GB (64-bits)
Schijfruimte• 16GB (32-bits) of 20GB (64-bits)
Grafische kaart• Microsoft DirectX 9 Grafisch apparaat met WDDM-stuurprogramma*
Beeldscherm• VGA (800 x 600) of hogere resolutie
• Toetsenbord
• Muis

* Windows Display Driver Model

Wat is er nieuw in Windows 8?

Het opstartscherm

Het opstartscherm van Windows 8. Het simpel en doeltreffend opgebouwd zonder extra onnodige grafische toevoegingen, die het opstarten van het besturingssysteem alleen maar vertragen. Alleen de tekst Windows wordt weergeven, met een cirkel die laat zien dat Windows aan het laden is.

Windows 8 Release Candidate Boot Loader

De Windows 8 bootmanager

In Windows 8 is de bootmanager ook verandert. Bij Windows 7 kon er op F8 worden gedrukt om de bootmanager op het scherm te toveren om zo toegang te hebben tot geavanceerde opstart opties.

Windows 8 Advanced startup, bootloader, bootmanager

in Windows 8 is dit verandert. Volgens Microsoft zal Windows 8 zo snel opstarten, zodat de gebruik geen tijd heeft om op een toets te drukken( De bootmanager kan nu alleen vanuit Windows 8 worden geactiveerd. Dus, wanneer je van een CD of USB stick het systeem wilt opstarten, moet je eerst Windows 8 compleet opstarten, dan naar de instellingen gaan en daar de bootmanager activeren.

Windows 8 Advanced Startup

Ook kan de bootmanager worden geactiveerd vanuit de Command Line:

shutdown.exe /r /o

Windows 8 enable bootmanager with the command line

Inlogscherm

Het inlogscherm in Windows 8 is ook totaal anders dan we gewend zijn van Microsoft. Na het opstarten zal er een ‘vergrendel’ scherm te zien zijn met een mooie afbeelding.

Windows 8 lock screen

Door de muis van onderen van het scherm naar boven te vegen, wordt het inlogscherm onthuld. Deze oogt simpel en eenvoudig.

Windows 8 Startup Screen, login screen
Na het invoeren van het wachtwoord, klik op het pijltje, of druk op [Enter], en er wordt ingelogt. U komt dan terecht bij het start scherm.

Startscherm

We zien al direct één van de grootste veranderingen ten opzichte van Windows 7: Het startschem, met de Metro-Interface.

Windows 8 start screen

Meer over de eerste indrukken van de Metro-Interface, is te zien in deze video. De nieuwe Metro Interface is niet zomaar een behangetje ten opzichte van de Aero in Windows 7. Het is een compleet nieuwe gebruikersinterface. Deze nieuwe interface bevat allemaal nieuwe handelingen en nieuwe manieren om handelingen uit te voeren. Dit is alles ingepakt een vierkante kleurige vakken, zoals we deze kennen van de Windows Phone 7. Hoewel de oude Aero nog wel aanwezig is, is het niet echt mogelijk om te schakelen op alleen Aero. Ook is de oude vertrouwde startknop niet terug te plaatsen. Volgens Microsoft is dit ook helemaal niet meer nodig, de Metro-Interface is het nieuwe startscherm van Windows. De bedenker van deze Metro-Interface is Jansen Harris. Deze was eerder de kracht achter het Lint als vervangen van de menu’s in Microsoft Office.
Wel is het oude vertouwde bureaublad niet helemaal verdwenen, door een simpele klik op de title Desktop wordt het oude bureaublad te voorschijn getovert. Instructie

Apps sluiten in Windows 8

Het is nu in Windows 8 ook mogelijk om de Apps te sluiten. In de voorgaande test versies van Windows 8, waren de Apps nog niet op een normale manier te sluiten. De Apps moesten gesloten worden in de ‘Task Manager’. Hier heeft Microsoft een oplossing voor bedacht. Om een App te sluiten beweegt u de muis naar de bovenkant van de app, de cursor zal dan veranderen in een handje, en door de app naar beneden te slepen wordt de app gesloten. Voor de tablet is dit makkelijk, of dit ook praktisch is voor de computer gebruiker laten we vooralsnog nog even in het midden.

Het startscherm aanpassen

Het is mogelijk om de startscherm, en het inlog scherm te personaliseren naar eigen voorkeur. Dit kan bij de ‘Settings’. Deze kunt u openen in de Charms. Open de Charms met sneltoets Windowsplaatje+C en klik op ‘Settings’ onder in de settings kunt u klikken op ‘Change PC Settings’. Nu wordt het venster ‘PC Settings’ geopend. Hier kunt u naar het tabblad ‘Personalize’ gaan en het startscherm, vergrendelscherm en uw account afbeelding(avater) instellen naar uw voorkeuren.

Windows 8 Release Candidate PC settings

Aero bureaublad

De functie van het oude vertrouwende bureaublad is vervangen door het start scherm.
Als we nog een kijkje nemen in het oude bureaublad zien we dat de oude ‘Start’ knop is verdwenen, deze is ook vervangen voor het start scherm. Wanneer we de muis bewegen naar de locatie wat vroeger de start knop was, krijgen we een kleine tumbnail te zien met het plaatje van het start scherm.
Windows 8 Release Candidate start button

Wanneer je met de rechtermuisknop op deze tumbnail klikt, komt er een zogenaamde ‘Quick Access Menu’ zichtbaar met opties die vaak worden gebruikt.
Windows 8 Release Candidate Quick Acces Menu

Op deze manier bied Microsoft nog een alternatief van het startmenu. Het oude start menu is nog wel terug te plaatsen. De vraag is alleen hoelang dit nog mogelijk is. Dit zullen we later op deze blog behandelen.

Veel plezier met Windows 8!

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/07/Windows-8-Release-Preview.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2013/07/Windows-8-Release-Preview.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows 8Release Preview,Windows 8Windows 8 Release Preview Op 31 mei bracht Microsoft de laatste pre-release versie van Windows 8. Deze bevat Internet Explorer 10, nieuwe Windows 8 apps voor het aansluiten van Hotmail, SkyDrive, Messenger en nog veel meer. Ook bevat de Windows Store meer dan honderd bijgewerkte apps. In de Windows 8...it's all about Microsoft