Windows 8 startmenu terug zetten

Toen Microsoft op 29 februari 2012 de Windows 8 Release Preview vrijgaf, was het voor iedereen even schrikken: Het startmenu was verdwenen.. Sinds Windows 95 zijn wij behoorlijk gewend geraakt aan het start menu.
Restore start menu in Windows 8

Het startmenu was in de Developer Preview wel weer zichtbaar, weliswaar in een wat andere stijl, maar het zag er toch vertrouwelijker uit. Maar nu blijkt dat Microsoft het startmenu verwijdert. Ongeacht welke versie van Windows 8 u draait. Er zal geen startmenu meer aanwezig zijn. Charms heeft de functie van de startknop vervangen. Charms is te openen door de muis rechtsboven, of rechtsonder in het scherm te bewegen of met de sneltoets Windowstoets+C. Ook het nieuwe beginscherm is een onderdeel dat het klassieke startmenu moet vervangen.
Wanneer je nu toch niet kan leven zonder het klassieke startmenu, kan deze gewoon worden teruggezet. Voor ieder wat wils.

Startmenu terugzetten in Windows 8

Microsoft zelf geeft niet de mogelijkheid tot het terugzetten van het start menu. Daarentegen geven derde partijen wel de mogelijkheid om de startmenu terug te plaatsen. Download hiervoor het volgende programma Start8

Download Windows 8 start menu, Start8

Klik na het downloaden van het programma op Uitvoeren


Restore Windows 8 startmen User Account Control

Wanneer u een melding krijgt van de User Account Control(UAC), klik op ‘Ja’

Restore Windows 8 startmenu start installation Start8

De installatie van Start8, zal beginnen klik op Next
Restore start menu in Windows 8 Accept License Agreement

Accepteer de voorwaarden en klik op Next
Restore Startmenu in Windows 8 with Start8
Selecteer de locatie waar de programmatuur mag worden opgeslagen, en klik op Next

De installatie van Start8 zal starten.
Restore startmenu Windows 8 automatically go to desktop

Na het voltooien van de installatie krijgt u een belangrijke vraag, of u direct na het opstarten van Windows 8 naar het bureaublad moet gaan, zoals in Windows 7 het geval was. Wanneer u dit wilt kiest u voor Ja.

Het resultaat is al direct zichtbaar, er is een mooie ronde startknop te zien.
Restore Startmenu Windows 8

De eigenlijk werking van de startmenu, is wel anders dan het klassieke startmenu. maar op deze manier zal het toch makkelijker werken, dan zonder startmenu.
Restore Startmenu Windows 8 in Metro Style
De startmenu ziet er iets anders uit dan het klassieke startmenu, maar toch heb je een startmenu in de metro stijl. Je kan net zoals vanouds zoeken in de zoekfunctie in het startmenu. Ook zijn de elemenatire onderdelen die vroeger in het startmenu zaten weer zichtbaar, alleen in een ander jasje. Succes ermee!

TIP: Windows 8 klassieke start button terugzetten in de Windows 7-stijl»

https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2012/07/Startmenu-Windows-8-in-Metro-stijl.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2012/07/Startmenu-Windows-8-in-Metro-stijl.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows 8Startmenu,Windows 8Windows 8 startmenu terug zetten Toen Microsoft op 29 februari 2012 de Windows 8 Release Preview vrijgaf, was het voor iedereen even schrikken: Het startmenu was verdwenen.. Sinds Windows 95 zijn wij behoorlijk gewend geraakt aan het start menu.Het startmenu was in de Developer Preview wel weer zichtbaar, weliswaar in...it's all about Microsoft