Windows 8 vanaf eind oktober verkrijgbaar

Windows 8, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft, zal vanaf eind oktober in de schappen liggen. Rond die tijd zullen ook de eerste apparaten die werken met het besturingssysteem beschikbaar komen.

Dat heeft Microsoft-CFO Tami Reller vandaag bekendgemaakt tijdens een conferentie in Toronto. Er werd al gespeculeerd dat Windows 8 in oktober uit zou komen, maar het is voor het eerst dat Microsoft zelf een officiƫle datum noemt. Fabrikanten krijgen begin augustus al de beschikking over de software, zodat ze die vast kunnen testen.

Het is nog niet bekend in welke landen het besturingssysteem het eerst beschikbaar zal zijn. Wel ligt het voor de hand dat er bij de lancering ook een Nederlandstalige versie zal zijn, want er zijn 109 verschillende talen direct beschikbaar.

Inmiddels zijn er 630 miljoen Windows 7-licenties verkocht, zo maakte Microsoft-topman Steve Ballmer op de conferentie bekend. Hij zei tevens te verwachten dat 2012 ‘het meest memorabele jaar’ wordt voor zijn bedrijf. Naast de lancering van Windows 8 noemde hij de komst van de Windows Phone 8, de overname van het zakelijke sociale netwerk Yammer, de aankoop van internetbeldienst Skype, en de komst van de videogame Halo 4 en de tabletcomputer Surface als mijlpalen.

(bron: AD)

https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2012/07/Windows-8-eind-oktober-beschikbaar.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i1.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2012/07/Windows-8-eind-oktober-beschikbaar.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows 8Release Preview,Windows 8Windows 8 vanaf eind oktober verkrijgbaar Windows 8, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft, zal vanaf eind oktober in de schappen liggen. Rond die tijd zullen ook de eerste apparaten die werken met het besturingssysteem beschikbaar komen.Dat heeft Microsoft-CFO Tami Reller vandaag bekendgemaakt tijdens een conferentie in Toronto....it's all about Microsoft