Windows cannot access the specified device, path, or file. You may not have the appropriate permissions to access the item.

Onlangs was ik een Terminal Server aan het inrichten in Windows Server 2016. Tijdens het inrichten was ik van plan om een snelkoppeling voor ‘Deze pc’ op het bureaublad te plaatsen vanuit de Modern-UI en kreeg plots de onderstaande foutmelding.

Windows cannot access the specified device, path or file. You may not have the appropriate permissions to access the item.

Windows cannot access the specified device, path or file. You may not have the appropriate permissions to access the item.

Allereerst dacht ik dat er iets mis was gegaan bij de installatie van het besturingssysteem Windows Server 2016De Terminal Server moet uiteindelijk de Nederlandse-taal voeren, dus ik installeerde eerst de Dutch Language Pack van Windows Server 2016, in de hoop op herstel. Helaas, ik bleef deze foutmelding krijgen. Gezien de aard van de melding is het een probleem met de rechten van mijn account, was mijn conclusie. Het Administrator-account volledige rechten gegeven op C:\Windows\System32\rundll32.exe bleek ook de oplossing niet te wezen.

Oplossing
Uiteindelijk herinnerde ik me dat ik in het begin van Windows Server 2016 tegen een dergelijke foutmelding aanliep, bij het openen van apps in Windows Server 2016. De oplossing heb ik in dit artikel beschreven:  Windows cannot access the specified device, path, or file. You may not have the appropriate permissions to access the item. Deze oplossing bleek ook de oplossing te wezen voor dit probleem.

Heb je wat aan dit artikel gehad, laat dan gerust een reactie achter.

https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2017/04/Windows-cannot-access-the-specified-device-path-or-file.-You-may-not-have-the-appropriate-permissions-to-access-the-item-Server-2016.png?fit=300%2C200&ssl=1https://i2.wp.com/windowstechblog.nl/wp-content/uploads/2017/04/Windows-cannot-access-the-specified-device-path-or-file.-You-may-not-have-the-appropriate-permissions-to-access-the-item-Server-2016.png?resize=150%2C150&ssl=1Martien van DijkWindows Server 2016Windows Server 2016Windows cannot access the specified device, path, or file. You may not have the appropriate permissions to access the item. Onlangs was ik een Terminal Server aan het inrichten in Windows Server 2016. Tijdens het inrichten was ik van plan om een snelkoppeling voor 'Deze pc' op het bureaublad te...it's all about Microsoft