Windows Server 2012 R2 RemoteApp

RemoteApp is een Remote Desktop Services mode die beschikbaar is vanaf Windows Server 2008 R2. Met RemoteApp wordt software beschikbaar gesteld die geopend kan worden vanaf een werkstation alsof de software lokaal vanaf het werkstation wordt geopend. In werkelijkheid wordt er een RDP sessie gestart naar de RemoteApp server en wordt de betreffende software aangeroepen vanaf de applicatie server.

Hieronder wordt een overzicht van artikels weergegeven waarin de installatie en configuratie van RemoteApp in Windows Server 2012 R2 stap-voor-stap wordt uitgelegd.

1. Installatie van RemoteApp Deel 1
In dit artikel wordt de installatie van RemoteApp stap-voor-stap uitgelegd. Aan het einde van dit deel kan de software intern worden benadert. Windows Server 2012 R2 RemoteApp Deel 1
2. Installatie van RemoteApp Deel 2
In dit artikel wordt uitgelegd hoe de RD Gateway moet worden geïnstalleerd en hoe je de software vanaf het internet kan benaderen. Aan het einde van dit artikel kan de software intern, zowel extern via een beveiligde verbinding kan worden benadert. Windows Server 2012 R2 RemoteApp Deel 2
3. RemoteApp verander RemoteApp icon
In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een icootnje van gepubliceerde software kan wijzigen. Dit is namelijk via de GUI niet mogelijk. RemoteApp verander het icootje van gepubliceerde software.